Nisseløbere adlyder opfordring og fortsætter ufortrødent

Det kan godt lade sige gøre at holde coronasikre arrangementer - især hvis man bliver udenfor, lyder det fra DGI. Og det var præcis, hvad de gjorde i Lystrup i dag.

Imens coronatvivl og utryghed får lokale idrætsforeninger til at aflyse arrangementer, er DGI kommet med en klar udmelding om at holde aktiviteterne i gang.

Det er på trods af, at smitten blandt skolebørn er på det hidtil højeste niveau under hele pandemien.

Og i tråd med DGIs opfordring, så løb det traditionsrige Nisseløb i Lystrup, som har hele 16 år på bagen, af stablen i dag.

- Det er en tradition, som man gerne vil holde i hævd. Man bliver bare glad af at komme ud og mærke stemningen, siger Annie Jensen, der arrangerer Lystrup IFs nisseløb.

Hun er glad for, at DGI har meldt ud, at man fortsat kan holde gang i sportsarrangementer.

- Vi er rigtig glade for, at DGI bakker op og siger, at vi skal holde fast og gennemføre vores arrangementer, det er der ikke nogen tvivl om, siger Annie Jensen.

Daniel var med som nisseløber

En af dem, der har glæde ved, at idrætsforeninger som eksempelvis Lystrup holder fast, er 8-årige Daniel Frederiksen fra Elev.

Han var en de 107 nisser, som i dag løb 3,5 kilometer.

- Det er jo meget fedt, at der er nogen, der gider at arrangere sådan noget her. Man får lov at være sammen med nogle af sine venner, hvis de også kommer, og man kan snakke, mens man løber, siger Daniel Frederiksen til TV2 ØSTJYLLAND.

107 nisser var i dag dukket på til løb i Lystrup.

Og for DGI er det vigtigt at understrege vigtigheden, at man ikke lukker ned for børn og unges idrætsaktiviteter.

- Der er en pris at betale ved ikke at være ude og være sammen. Så hvis det kan lade sig gøre, så anbefaler vi, at man gør det, siger Torben Märcher, der er formand for DGI Østjylland.

Sammen med opfordringen til at fastholde aktiviteterne, er rådene fra DGI de samme, som vi efterhånden kender: Sprit af, hold afstand, del op i mindre grupper og så videre.