Massiv støtte fra nær og fjern til hærværksramt frisør

Fawzi Ahmad Ali nåede at have åbent i sin frisørsalon i to uger. Så blev der kastet to sten gennem ruden. Nu får han massiv støtte fra hele landet

Søndag morgen blev Fawzi Ahmad Ali ringet op af en nabo, der kunne fortælle ham, at hans frisørsalon var blevet smadret i løbet af natten. To granitsten var blevet kastet gennem ruden i den nyåbnede frisørsalon, der kun lige var åbnet to uger forinden.

- Klokken halv ti om søndagen kommer jeg herned og ser, at der er blevet kastet to sten igennem ruden. Hvem og hvorfor – det ved jeg ikke, siger Fawzi Ahmad Ali til TV2 ØSTJYLLAND.

Den 33-årige Fawzi Ahmad Ali flygtede fra Aleppo i Syrien i 2014 og har med hjælp fra frivillige mentorer i Danmark åbnet sin egen frisørsalon på Tordenskjoldsgade i Aarhus.

Alle Fawzi Ahmad Alis penge er gået til frisørsalonen. Forsikring var der ikke råd til. Derfor er der nu heller ikke hverken forsikring eller penge til at få udskiftet ruden.

Der blev kastet to granitsten ind gennem ruden. Metin Aydin tror ikke, at det var tilfældigt, at de blev kastet mod Fawzi Ahmad Alis salon.
Der blev kastet to granitsten ind gennem ruden. Metin Aydin tror ikke, at det var tilfældigt, at de blev kastet mod Fawzi Ahmad Alis salon.

Massiv støtte fra nær og fjern

Her kommer Metin Aydin, Fawzi Ahmad Alis tidligere mentor, ind i billedet. Han har startet en indsamling, der nu har rundet omkring 18.000 kroner. Folk fra hele landet – og endda Norge har valgt at støtte op om frisøren med både større og mindre beløb.

quote Jeg bliver helt rørt af, at der er så mange mennesker, der er parate til at give af sig selv, for en der ligger ned

Metin Aydin

- Jeg bliver helt rørt af, at der er så mange mennesker, der er parate til at give af sig selv, for en der ligger ned, siger Metin Aydin til TV2 ØSTJYLLAND.

Han fortæller også, at Fawzi Ahmad Ali selv er meget overvældet.

- Han har ikke overskud til at betale, så det har betydet alt for ham, at andre ville række ham en hånd, siger Metin Aydin.

Pengene skal bruges på en nye rude, men også på sikkerhed der skal sikre, at det ikke sker igen.

- Vi vil investere i gitre, som Fawzi kan sætte op, når han lukker, for at undgå at det sker igen. Så er hærværksmanden henvist til at gøre det i åbningstiden. Derudover vil vi også købe en forsikring og måske også noget overvågning, siger Metin Aydin.

Ikke tilfældigt hærværk

Det kom som et stort chok for Fawzi Ahmad Ali, at der pludselig var kylet to sten gennem ruden. Metin Aydin mener ikke, at det kan være tilfældigt, at stenene er havnet gennem lige præcis Fawzi Ahmad Alis rude.

- Der er nogle mennesker, som har udsæt ham som mål, og har valgt at gøre livet surt for ham. Der ligger ikke den slags sten på Tordenskjoldsgade, så jeg tror ikke, at det helt tilfældigt er rettet mod ham, siger Metin Aydin.

Både Metin Aydin og Fawzi Ahmad Ali er meget uforstående overfor, hvorfor stenen lige skulle kastes mod Fawzi’s frisørsalon.

”Nej til Hærværk og Had”

På lørdag er der inviteret til kaffe og kage i frisørsalonen på Tordenskjoldsgade

- Hele kvarteret og byens politikere er velkomne til at komme forbi og byde velkommen til Fawzi, samt sige nej til hærværk og had, siger Metin Aydin.

Metin Aydin lavede opslaget nedenfor på Facebook i mandags. Siden da er der blevet indsamlet omkring 18.000 kr.