Regionshus lukkes: Horsens mister 85 arbejdspladser

Region Midtjylland lukker regionshuset i Horsens. Medarbejderne skal fremover arbejde i Aarhus

Et flertal i regionsrådet har netop besluttet at lukke regionshuset i Horsens og i stedet samle medarbejdere i blandt andet Aarhus.

quote Vi vil med det her skabe en mere effektiv administration, samtidig med at vi finder besparelser. Flytningerne er et led i en større kabale.

Anders Kühnau (S), regionsrådsformand

I Horsens er der først og fremmest tale om 55 medarbejdere fra HR Fysisk Arbejdsmiljø, Its Servicedesk og Its 24/7 Overvågning, der får nyt arbejdssted i Aarhus.

Derudover bliver miljøafdelingen under Regional Udvikling samlet i Viborg, som også får arbejdspladser fra Horsens.

- Vi vil med det her skabe en mere effektiv administration, samtidig med at vi finder besparelser. Flytningerne er et led i en større kabale, siger regionsrådsformand Anders Kühnau (S) til TV2 ØSTJYLLAND.

Er nødt til at reagere nu

Samlingen af de administrative funktioner på færre matrikler bidrager med 800.000 kr. ud af en samlet besparelse på knap 66 mio. kroner, som skal findes på de administrative budgetter frem mod 2019, lyder det fra regionen.

quote Hvis ikke vi gør noget nu, frygter jeg, at vi står med en ekstraregning på to-tre mio. kr. om kort tid.

Anders Kühnau (S), regionsrådsformand

- Derudover får vi flere kvadratmeter med i prisen, idet vi åbner et helt nyt regionshus i Aarhus i forlængelse med de to eksisterende, og det på et huslejeniveau som det vi har haft i Horsens, siger Anders Kühnau.

Flytningerne kommer formentlig til at foregå i løbet af andet halvår af 2018. Også i Holstebro skal der samles administrative funktioner.

- Hvis ikke vi gør noget nu, frygter jeg, at vi står med en ekstraregning på to-tre mio. kr. om kort tid. Der er god synergi-effekt og flere fordele ved at samle arbejdspladserne, siger regionsrådsformanden.

I forbindelse med beslutningen er flertallet i regionsrådet ligeledes blevet enige om, at der skal udarbejdes en opgørelse over udviklingen i placeringen af de regionale arbejdspladser.

TV2 ØSTJYLLAND arbejder på kommentarer fra Horsens' borgmester Peter Sørensen (S).