Mand endelig dømt i gammel sag: Bedøvede og voldtog to unge kvinder

En 35-årig mand fra Aarhus blev mandag ved Retten i Aarhus idømt otte års fængsel for blandt andet at have bedøvet to kvinder og udnyttet dem seksuelt.

Lighedspunkter mellem to unge kvinders anmeldelser i henholdsvis 2016 og 2017 førte til, at den 35-årige mand blev anholdt. Han er nu dømt for forbrydelserne. Foto: Henning Bagger - Ritzau Scanpix

I oktober 2017 tog en dengang 18-årig kvinde til Aarhus for at besøge en 35-årig mand, som hun havde en fælles bekendt med.

Hvad hun ikke vidste var, at han tidligere havde været i politiets søgelys efter en anmeldelse fra en anden ung kvinde.

Læs også Ung kvinde savnes fortsat - stadig ingen spor

Under besøget blev den 18-årige kvinde tilbudt noget kokain af den 35-årige, hvilket hun sagde ja til. Ved den anden bane kokain, hun tog, blev hun pludselig døsig og mistede bevidstheden.

Efterfølgende anmeldte hun manden til politiet og fik foretaget en undersøgelse, der viste spor af det bedøvende stof clonazepam.

Fundet fik politiet til at anholde den 35-årige mand.

Gammel sag genoptaget

Med anholdelsen af den 35-årige blev en sag fra 2016 genåbnet.

Det viste sig, at der var betydelige lighedspunkter. Der var pludselig to piger, der forklarede det samme om den samme mand, og derfor genoptog vi efterforskningen.

Birgitte Ernst, specialanklager, Østjyllands Politi

Dengang havde en 20-årig kvinde anmeldt, at hun var blevet bedøvet og muligvis voldtaget på sin adresse i Højbjerg af en mand, hun kun kendte sporadisk.

Dengang mistænkte politiet den 35-årige, men fordi der manglede beviser, frafaldt politiet sigtelserne.

Læs også Efter dyr genåbning: Børnehave udsat for hærværk

Lige indtil anmeldelsen fra den 18-årige kvinde kom i oktober 2017.

- Det viste sig, at der var betydelige lighedspunkter. Der var pludselig to piger, der forklarede det samme om den samme mand, og derfor genoptog vi efterforskningen, siger specialanklager i sagen, Birgitte Ernst, til TV2 Østjylland.

At man har bedøvet og udnyttet to ganske unge ofre, i hvert fald set i forhold til hans alder, det er klart, at det er groft.

Birgitte Ernst, specialanklager, Østjyllands Politi

Mandag blev den 35-årige idømt otte års fængsel for 85 forhold af blandt karakter. Udover at have bedøvet og udnyttet de to unge kvinder seksuelt blev han blandt andet dømt for at have været i besiddelse af flere skydevåben med dertilhørende ammunition, for indbrud, databedrageri og færdselsforhold.

Udnyttede strafferammen fuldt ud

Dommen på otte års fængsel kalder specialanklageren ved Østjyllands Politi en markant straf.

- Det er overraskende, at de udnyttede strafferammen fuldt ud, det har jeg aldrig prøvet før, siger Birgitte Ernst.

Læs også Usædvanlig redningsaktion: Surfer og båd reddet i land

Hun mener, det viser, at retten har kigget med meget stor alvor på sagen som helhed.

- At man har bedøvet og udnyttet to ganske unge ofre, i hvert fald set i forhold til hans alder, det er klart, at det er groft. Og så må man ikke glemme, at sagen også indeholder andre ting, siger specialanklageren.

Den 35-årige ankede dommen til frifindelse.