Usædvanlig redningsaktion: Surfer og båd reddet i land

Søndag eftermiddag blev to personer reddet i land ved Ajstrup Strand syd for Aarhus.

Klokken 14.58 fik Aarhus Brandvæsen en alarm om, at en kvindelig surfer og hendes far var i knibe. Begge er nu reddet ind i godt behold. Foto: Øxenholt Foto.

Søndag eftermiddag klokken 14.58 fik Aarhus Brandvæsen en usædvanlig alarm.

En kvindelige surfer var kommet i problemer ud for Ajstrup Strand syd for Aarhus, og da hendes far forsøgte at komme hende til undsætning, var de begge pludselig i problemer. 

- Da hun kommer i problemer, hopper hendes far i en gummibåd for at sejle ud og få hende ind, men motoren går i stykker, og pludselig er de begge fangede på vandet, fortæller Anders Jensen, der er indsatsleder hos Aarhus Brandvæsen, til TV2 ØSTJYLLAND. 

De var lidt forfrosne, men ellers har de det fint. Det var godt, at der hurtigt blev tilkaldt hjælp, ellers kunne de være drevet langt, og der kunne være sket mere med dem. 

Anders Jensen, indsatsleder, Aarhus Brandvæsen 

Heldigvis havde de kontakt til moren på land, som kunne tilkalde hjælp, inden de kom til skade. 

- De var lidt forfrosne, men ellers har de det fint. Det var godt, at der hurtigt blev tilkaldt hjælp, ellers kunne de være drevet langt, og der kunne være sket mere med dem, siger Anders Jensen. 

Læs også Bilister overser cyklister i høj fart: Her er de farligste kryds

Redningsaktionen foregik her ved Ajstrup Strand syd for Aarhus.   Foto: Google Maps

Det er ikke hver dag, at en episode som denne udspiller sig, men heldigvis gik det ikke videre galt. 

- Vi får ofte opkald om drukneulykker og lignende, men det er ikke så tit, at vi både har en surfer og en båd, der skal reddes i land. Jeg har aldrig oplevet det før, fremhæver Anders Jensen. 

Østjyllands Politi var også kortvarigt forbi stedet.