Ung kvinde savnes fortsat - stadig ingen spor

Søndag fortsatte eftersøgningen af en 32-årig ukrainsk kvinde, der fredag aften forlod sit hjem i nedtrykt tilstand.

Politiet var lørdag til stede ved Gudenåen i forbindelse med eftersøgningen. 

Artiklen er den 25. maj blevet opdateret, da kvinden er fundet død i Gudenåen. Hendes navn og billede er blevet slettet.
___

Østjyllands Politi iværksatte lørdag en storstilet eftersøgning af en forsvundet 32-årige ukrainsk kvinde.

Eftersøgningen fortsætter søndag, hvor fokus er rettet mod området nær Gudenåen i Randers. 

På grund af omstændighederne for kvindens forsvinden, er vi bekymrede for, at der er sket en ulykke.

Flemming Lau, vagtchef, Østjyllands Politi

Politiet frygter en ulykke.

- På grund af omstændighederne for kvindens forsvinden, er vi bekymrede for, at der er sket en ulykke. Men det ved vi ikke, om der er på nuværende tidspunkt, siger vagtchef hos Østjyllands Politi Flemming Lau søndag til TV2 ØSTJYLLAND.

Gik i nedtrykt tilstand

Kvinden gik fra sit hjem i Randers fredag aften ved 18-tiden, og siden har hendes mand bedt politiet om hjælp til at finde hende. 

- Hun gik fra hjemmet i nedtrykt tilstand og tog mod Aarhus, men er formentlig tilbage i Randers igen. Hun købte i hvert fald en togbillet til Randers igen i går aftes, sagde vagtchef hos Østjyllands Politi Lars Bisgaard lørdag til TV2 ØSTJYLLAND. 

Læs også Ung kvinde savnes – leder ved Gudenåen

I første omgang ledte politiet efter kvinden i både Randers og Aarhus, men lørdag eftermiddag blev eftersøgningen intensiveret i et område nær Randers Naturcenter og Gudenåen. 

Gennemgår overvågning

Der blev søgt med både betjente, hunde, både og helikopter.

Jagten blev indstillet kl. 17.30, men det er altså planen, at den genoptages her til morgen.

Folk må gerne være opmærksomme og kigge efter kvinden. Al den hjælp, vi kan få, er værdsat.

Flemming Lau, vagtchef, Østjyllands Politi

- Vores efterforskere genoptager efterforskningen ved først at kigge forskellige overvågningsvideoer igennem, og ud fra dem og hvad vi ellers ved, afgøres det, hvordan vi fortsætter, siger Flemming Lau til TV2 ØSTJYLLAND. 

Søndag middag meddeler politiet, at man sætter to både med særligt udstyr i Gudenåen og Randers Fjord, og afsøger relevante steder.

I samarbejde med Marinehjemmeværnet leder politiet søndag i fjorden og Gudenåen efter den forsvundne kvinde.  Foto: Øxenholt foto

Politiets bedste bud er nemlig fortsat at lede i og ved Gudenåen, men i princippet kan alle steder være relevante, lyder det fra vagtchefen. Der er nemlig ikke mange spor at gå efter.

- Folk må gerne være opmærksomme og kigge efter kvinden. Al den hjælp, vi kan få, er værdsat, siger Flemming Lau. 

Læs også Bilister overser cyklister i høj fart: Her er de farligste kryds

Mandag lægges en ny slagplan 

I løbet af søndagen har marinehjemmeværnet haft to både i vandet med blandt andet undervandsdroner, og Østjyllands Politi har søgt relevante steder med hunde, men de ikke kommet nærmere, hvor den 32-årige kvinde befinder sig. 

- Efterforskningsafdelingen sætter sig i morgen (mandag, red.) og finder ud af, hvad næste træk skal være. Det kan eventuelt være at se på videoovervågning fra steder, hvor hun kan være blevet set, siger vagtchef hos Østjyllands Politi Morten Bang Rasmussen til TV2 ØSTJYLLAND søndag aften. 

Har man oplysninger om kvindens forsvinden, kan politiet kontaktes på tlf. 114.

Lørdag ledte blandt andre Østjyllands Politi og Beredskab og Sikkerhed i området nær Randers Naturcenter på Gudenåvej.  Foto: Randers Naturcenter

Læs også Virksomhed fra Aarhus bidrager til mulige krigsforbrydelser