Letbanedirektør vil have undersøgt mafiaforbindelser

Direktøren for Aarhus Letbane er bevidst om, at underleverandører kan være involveret i organiseret kriminalitet

02:20

Fagforeningen 3F beskylder underleverandører til Aarhus Letbane for at have tætte relationer til den italienske mafia, og lokale medarbejdere i Aarhus skulle være involveret i hvidvaskning af penge, narkohandel og andre lovovertrædelser. Det får nu letbanedirektøren til at kræve en gennemgående undersøgelse.

- Det er noget, vi tager meget alvorligt. I juni blev jeg gjort opmærksom på, at underleverandører til vores leverandør muligvis har relationer til mafiaen og er involveret i organiseret kriminalitet. Endnu har vi ikke fundet nogen klare beviser, men sagen undersøges stadig, siger direktøren for letbanen, Claus Moshøj, til TV 2 | ØSTJYLLAND.

Læs også Nye skilte dukker op sammen med letbanen: Forstår du dem?

Han medgiver, at anklagerne da også er ubehagelige for ham som direktør, og leverandøren har da derfor fået klar besked.

- Vi har sagt, at det her er fuldstændig uacceptabelt. I vores kontrakt står der, at leverandøren skal overholde danske løn- og arbejdsvilkår. Hvis underleverandørerne ikke lever op til det, vil det få konsekvenser, siger Claus Moshøj.

Læs også Nu lægger Letbanen skinner i trafikeret Nørreport-kryds

Ifølge 3F har flere af de folk, som arbejder eller leder arbejdet i Aarhus været i husarrest i Italien på grund af hvidvaskning, afpresning og valgsvindel. Dette kan direktøren ikke på nuværende tidspunkt bekræfte.

- Vi er ved at undersøge, om der er hold i beskyldningerne, og hvis der er det, bliver det meldt til politiet, slår direktøren fast.

Du kan se hele interviewet med Claus Moshøj øverst på siden.