Nye skilte dukker op sammen med letbanen: Forstår du dem?

Nye skilte vil i den kommende tid dukke op på gader og veje rundt om i landet. Blandt andet i Aarhus i forbindelse med letbanen

Gadebilledet og trafikken ændrer sig hele tiden, som for eksempel i Aarhus, hvor letbanen er på vej. Det betyder, at borgerne og trafikanterne skal vende sig til nye systemer og nye måder at orientere sig på.

Og derfor er der helt nye færdselsskilte på vej.

- I Aarhus vil vejnettet ændre sig med letbanen, og da ingen af vores eksisterende færdselsskilte er dækkende, har vi kreeret nye skilte til lige dét formål, siger Per Antvorskov, afdelingsleder i Vejdirektoratet.

Læs også Nu lægger Letbanen skinner i trafikeret Nørreport-kryds

I alt kommer der 17 nye, forskellige færdselsskilte til, og de vil fra starten af oktober begynder at poppe op rundt omkring i landet.

- Flere kommuner satser meget på cykeltrafikken. I Aarhus er de i fuld gang med letbanebyggeriet. De nye skilte vil hjælpe trafikanterne til at handle mest hensigtsmæssigt i de situationer, de kommer i, siger han.

Læs også Alessio fra Rom: Jeg gemmer spaghetti i tasken

Når letbanen åbner, skal aarhusianerne vænne sig til tre forskellige – nye – skilte: Dels en undertavle, der viser, at et opsat skilt gælder særligt for letbanen. Dels et skilt med ubetinget vigepligt, der viser andre trafikanter, at de skal holde tilbage for letbanen, og ikke mindst skilte, som viser, hvor der er letbaneholdepladser.

- Flere har allerede kontaktet os nu, fordi de er forvirrede over, hvad de forskellige skilte betyder, men vi håber, at vi hen ad vejen kan få oplyst folk. Nogle skilte er ret nemme at forstå, mens andre kræver lidt mere, siger Per Antvorskov, afdelingsleder i Vejdirektoratet. 

Her kan du se et udpluk af nogle af de skilte, der i fremtiden vil pryde bybilledet i Aarhus: