Lærte af corona: Med VR-briller på forretningsrejse til Italien

Corona satte i fjor en stopper for den frie bevægelighed mellem verdens lande. 

Det medførte, at virksomheder, der er afhængig af fagpersoner fra udlandet, pludselig stod i skidt til halsen, og netop det fik indehaveren af Nicholaisen A/S, Jesper Nicholaisen, til at tage nye briller på. 

Han anskaffede sig faktisk et par virtual reality-briller, der skulle hjælpe ham med at fjerne afstanden til udenlandske specialister. 

For som leverandør af italienske træmaskiner er han nødt til at sikre danske virksomheder, at maskinerne fungerer.

Og fungerer disse af ukendte årsager ikke, tager han sine virtual reality-briller på, så specialisten Marcello Pezza, der sidder i Italien, kan se præcis hvad Jesper Nicholaisen ser.

Dermed kan han få løst problemet uden at skulle sætte sig ind i et fly til Sydeuropa. 

- Der er blevet sparet mange tusinde kroner i rejseomkostninger blot ved at have en brille på, siger Jesper Nicholaisen til TV2 ØSTJYLLAND. 

Corona fremtvang løsninger

Ifølge Dansk Industri er dette blot et af mange eksempler på, at der trods alt er kommet noget positivt ud af krisen. 

- Når man står i en situation, hvor man ikke kan bruge de gængse metoder, bliver man tvunget ud i den digitale omstilling. Der har det digitale værktøj vist, at man kan rigtig mange ting, siger hun til TV2 ØSTJYLLAND.

På trods af, at pandemien ledte virksomheden i en uventet positiv retning, er det selvfølgelig ikke helt det samme for leverandøren, som hvis Marcello Pezza havde stået der i virkeligheden. 

- Jeg siger ikke, at det skal erstatte det alt sammen, men det kan i hvert fald i stor grad minimere omkostninger og rejsetid, siger Jesper Nicholaisen afsluttende.

Da coronapandemien ramte i fjor og satte en stopper for den frie bevægelighed, besluttede en virksomhed i Hørning at bruge såkaldt VR-teknologi i stedet for de fysiske møder med udenlandske leverandører. I dag lever teknologien stadig i bedste velgående. Og er faktisk endt med en økonomisk gevinst.