Kredsformand om Ellemann-Jensen: - Jeg er da stolt

Hos Venstre i Aarhus Syd er de glade og stolte over, at Jakob Ellemann-Jensen er partiets nye formand - også selv det betyder, at der nok bliver længere mellem besøgene.

Jakob Ellemann-Jensen, der er valgt her i Østjyllands Storkreds, blev lørdag valgt til ny formand for Venstre. Foto: Henning Bagger - Ritzau Scanpix

På et ekstraordinært landsmøde i Venstre i Herning lørdag er Jakob Ellemann-Jensen valgt til at være ham, der fremover skal være i spidsen for partiet.

Dagens hovedperson er valgt til Folketinget i Østjyllands Storkreds fra Aarhus Sydkredsen. Og her er glæden naturligvis også stor - det er nemlig første gang, at vestrekredsen syd for Aarhus har formanden for partiet.

Læs også Så er det endeligt: Jakob Ellemann-Jensen er ny formand for Venstre

- Jeg er da stolt og ydmyg, og det er da en god oplevelse og fornemmelse, siger Ivan Dybvad, der er kredsformand for Venstre i Aarhus Syd, til TV2 ØSTJYLLAND.

Ivan Dybvad er ikke i tvivl om, at Jakob Ellemann-Jensen på et tidspunkt bliver statsminister.

Han havde naturligvis taget turen til Herning i dag for at være med til landsmødet.

- Det var ganske pragtfuldt for mig som kredsformand for ham (Jakob Ellemann-Jensen, red.) at overvære den store begejstring, der var for ham i dag. Det var velfortjent, og han holdte en god tale, siger Ivan Dybvad.

Læs også Søsteren om Venstres kommende formand: - Han skal passe på med ikke at virke arrogant

Længere mellem de østjyske besøg

Ivan Dybvad vedkender, at der nok ikke blive lige så meget tid til leverpostejmadder i sit køkken med Jakob Ellemann-Jensen som tidligere, og at der nu nok helt generelt bliver længere mellem besøgene i Østjylland.

- For at det her skal blive succes, skal alle skal bidrage og hjælpe til en god energi. Her i Aarhus Syd kommer vi nok til at se langt mindre til ham end hidtil. Det vil være unaturligt andet, da han nu skal til at samle Venstre på landsplan, siger Ivan Dybvad.

Jakob Ellemann-Jensen, der ved seneste folketingsvalg fik mere end 19.000 personlige stemmer, holder her tale til lørdagens det ekstraordinære landsmøde i Venstre. Foto: Henning Bagger - Ritzau Scanpix

Skal stå sammen som en enhed

Og det er lige præcis det, der bliver den første opgave for den nye formand, spår Ivan Dybad.

- Nu gælder det om, at partiet skal arbejde sammen som en enhed. Fløjkrigene hører fortiden til, og vi skal lære af det forløb, vi har været igennem. Nu skal vi hurtigt samle os op, så vi kan være en god og konstruktiv opposition til den siddende regering, siger kredsformanden.

Læs også PORTRÆT: Kaptajnen Ellemann vil få Venstre til at gå i takt

Og det var også noget af det, Jakob Ellemann-Jensen selv lagde vægt på i sin præsentationstale til landsmødet lørdag.

- Venstre er et parti med en stolt fortid og en strålende fremtid. Hvis vi altså selv vælger det. Det kommer ikke af sig selv. Det kommer til at kræve noget af os alle sammen.

- Det kræver først og fremmest, at vi er enige om, at fløjkrige er fortid. For at sige det helt uden omsvøb: Jeg er dødtræt af fløjkrig og fløjkrigere og den kultur, der følger med, sagde Jakob Ellemann Jensen ifølge Ritzau blandt andet fra talerstolen.

03:33

VIDEO: Efter en hektisk weekend i Venstre meldte Jakob Ellemann-Jensen ud, at han ønsker at overtage pladsen fra Lars Løkke Rasmussen og blive partiets nye formand. Indslaget er fra 4. september.

Luk video

'Han skal nok indtage Statsministeriet'

Jakob Ellemann-Jensen overtager formandsposten fra tidligere statsminister Lars Løkke Rasmussen, der efter interne stridigheder i partiet valgte at trække sig i slutningen af august efter opfordring fra flere i Venstre-baglandet.

Læs også Nu fortæller Ellemann hvornår han drøftede formandspost med Løkke første gang

Da der ikke var nogen modkandidat, var der heller ikke nogen afstemning, og de delegerede rejste sig i stedet og klappede ad den nye formand, da han var færdig med sin præsentation.

Og spørger man lokalformanden fra Mårslet, er han sikker på, at Jakob Ellemann-Jensen - på et tidspunkt - nok skal gå hele vejen og blive statsminister.

- Jeg er ikke i tvivl om, at han på et tidspunkt nok skal indtage Statsministeriet, men jeg vil ikke sætte årstal på. Nu skal vi først have samlet partiet og arbejde fremad, siger Ivan Dybvad.

Blå Bog: Ellemann-Jensen

-  Født: 25. september 1973 (45 år) i Hørsholm.

- Søn af forhenværende udenrigsminister og Venstre-formand Uffe Ellemann-Jensen og forhenværende chefredaktør Alice Vestergaard. Han er bror til Karen Ellemann, der også sidder i Folketinget for Venstre.

- Uddannelse: Cand.merc.jur. fra Copenhagen Business School i 2002.

 

Erhvervskarriere:

1992–1994: Værnepligtig menig og sergent, Den Kongelige Livgarde.

1994–1996: Løjtnant, Sjællandske Livregiment.

1996–1999: Premierløjtnant af reserven, Den Internationale Brigade.

1999–2000: Kaptajn, den danske bataljon i Bosnien-Hercegovina.

2000–2002: Juridisk rådgiver, PwC Consulting.

2002–2005: Jurist, IBM Danmark.

2005-2007: Afdelingschef, IBM Danmark.

2007-2011: Koncernjurist, GN Store Nord.

 

Han er far til tre børn. Det seneste har han fået med sin nuværende hustru, Anne Marie Preisler, mens han har to fra et tidligere forhold.

 

Kilder: Ritzau, Folketinget.