Kastede kanonslag efter brandfolk, der slukkede brand

Brandfolk fra Østjyllands Brandvæsen fik onsdag aften smidt fyrværkeri efter sig, da de slukkede en containerbrand i Viby.

Julefreden blev for en periode afbrudt, da brandfolk fra Østjyllands Brandvæsen onsdag aften blev kaldt ud til en brand i Viby i Aarhus.

-  Vi blev kaldt ud til en containerbrand på Rosenhøj Allé i Viby. Og imens vi slukkede den, var der nogle, som smed noget, som mindede om kanonslag, i nærheden af brandbilen og brandmændene, siger indsatsleder Anders Jensen fra Østjyllands Brandvæsen til TV2 ØSTJYLLAND.

Han fortæller, at ingen personer kom til skade.

Gerningsmænd stak af

Også Østjyllands Politi rykkede ud til området onsdag aften ved 19-tiden, men da politiet nåede frem, var gerningsmændene væk.

- Vi bakker selvfølgelig op om brandvæsnet, som vi altid gør, siger vagtchef Lars Bisgaard fra Østjyllands Politi.

Han fortæller, at sager som denne, hvor brandfolk er blevet beskudt med fyrværkeri, endnu ikke har været et stort problem i år.

Det er her i Rosenhøj i Viby i Aarhus, at brandfolkene onsdag aften fik kastet kanonslag efter sig.
Det er her i Rosenhøj i Viby i Aarhus, at brandfolkene onsdag aften fik kastet kanonslag efter sig. Foto: Google Maps

- Hvis det begynder at vise sig som en gentagende oplevelse, vil vi være mere opmærksomme på det, og så må tage vores forholdsregler, siger Anders Jensen.

Tager politiet med næste gang

Indsatslederen fortæller, at brandfolkene nåede at færdiggøre slukningsarbejdet, inden de måtte forlade stedet.

- Hvis vi får en alarm igen derude, så tager vi politiet med. Det er vi nødt til for at beskytte brandfolkene, siger Anders Jensen.