Efter lukning: Karin og Benny har mistet deres faste hjemmehjælpere

Efter lukningen af en privat hjemmepleje i Aarhus Kommune står borgere tilbage med ærgrelse over, at deres hverdagsrutiner nu ændres.

Flere end 1.000 aarhusianere mistede fredag deres normale hjemmehjælp.

Med kort varsel er firmaet Berit's Hjemmepleje i Aarhus Kommune blevet stoppet af Styrelsen for Patientsikkerhed, efter et tilsynsbesøg viste store mangler i især journaliseringen af borgernes pleje og behandling.

Karin Olesen og hendes mand Benny, som er lam efter en hjerneskade, har benyttet Berit's Hjemmepleje i mange år. Men fra fredag middag var det altså slut. 

- Det var jo sørgeligt, fordi vi jo alle er kede af det her, siger Karin Olesen til TV2 ØSTJYLLAND.

- Er du ikke også lidt trist over, at det stopper?, spørger hun Benny, der ligger i sengen ved siden af hende.

- Jo, men man kan jo ikke gøre noget, svarer han.

Kommunen overtager opgaven

Parret, der bor i Lystrup, havde indtil fredag fire faste hjælpere fra Berit's Hjemmepleje, der kom forbi og hjalp dem i hverdagen. Men nu overtager kommunen opgaven, og det efterlader Karin og Benny i uvished.

- Jeg har aldrig været nervøs for at tage hjemmefra en hel dag, når de har passet Benny. Og han er blevet passet til UG, siger Karin Olesen.

Men de vanlige rutiner er der altså nu sat en stopper for, fordi Styrelsen for Patientsikkerhed har konstateret flere problemer i den måde, Berit's Hjemmepleje arbejdede.

Det gjaldt blandt andet dokumentation, problemer med borgeres selvbestemmelse og medicinhåndtering.

Lukningen betød, at Berit Bækgaard Thomsen, der er ejer og direktør i Berit's Hjemmepleje, fredag måtte opsige alle sine medarbejdere i Aarhus. Virksomheden har også afdelinger i Horsens og Hedensted.

Til TV2 ØSTJYLLAND har hun blandt andet sagt, at:

- Jeg er 100 procent sikker på, at mine medarbejdere har givet den omsorg, borgerne har haft brug for. Der er sket nogle fejl, ja, og vi er ikke fejlfri.

Berit's Hjemmeplejes biler kommer ikke ud at køre i den nærmeste fremtid.
Berit's Hjemmeplejes biler kommer ikke ud at køre i den nærmeste fremtid.

Der var også stor skuffelse blandt de nu opsagte medarbejdere. Ikke kun over at have mistet deres jobs, men også over at skulle sige farvel til de ældre.

- Jeg har tre, der virkelig har grædt. Der tænkte jeg, at jeg ikke kan det her. Jeg kan ikke sige ordentligt farvel til dem. Det kan jeg ikke, siger Fatima Allouch, da TV2 ØSTJYLLAND møder hende foran Berit's Hjemmeplejes aarhusianske hovedkvarter i Åbyhøj.

quote Der er sket nogle fejl, ja, og vi er ikke fejlfri.

Berit Bækgaard Thomsen, ejer og direktør i Berit's Hjemmepleje


Opgaven med at sørge for pleje for de berørte ældre tilfalder nu Aarhus Kommune.

Dermed skal også Karin og Benny Olesen i fremtiden have service fra den kommunale hjemmepleje. Det huer dem dog ikke.

- Vi har jo fritvalgs-ordning. Men når man så skal bruge den, så bliver den pludselig taget fra en. Hvad fanden er det for noget? Det kan man sgu da ikke, siger en fortørnet Karin Olesen.

Ved du noget om sagen? Kontakt TV2 ØSTJYLLAND på redaktion@tv2oj.dk.