AGFs "Onkel Kurt" er død

Kurt Andersen, der reddede AGF fra konkurs for 19 år siden, er død i en alder af 75 år.

Da AGF tilbage i 2001 var i alvorlig økonomisk krise, dukkede den indtil da ukendte Kurt Andersen op fra sit otium i Spanien og reddede klubben fra en truende konkurs. Foto: Palle Hedemann - Ritzau Scanpix

Den tidligere storinvestor i fodboldklubben AGF Kurt Andersen er død. Det skriver AGF på sin hjemmeside. 

Kurt Andersen eller "Onkel Kurt", som den danske erhvervsmand hedder i folkemunde i Aarhus, der blev 75 år gammel, døde i London, hvor han har boet i de seneste år. 

Læs også AGF klar med virtuelle tribuner til lokalopgør mod Randers

Da AGF tilbage i 2001 var i alvorlig økonomisk krise, dukkede den indtil da ukendte Kurt Andersen op fra sit otium i Spanien og reddede klubben fra en truende konkurs, lyder det i mindeordene på AGF's hjemmeside. 

Kurt Andersen ejede 51 procent af aktierne i klubben. Han trak sig ud af klubben igen i 2007.

Læs også Kurt Andersen sælger AGF

At det havde været hans drøm at være klubejer, lagde han ikke skjul på. 

- Da jeg var dreng, lovede jeg mig selv, at hvis det nogensinde blev økonomisk muligt, så ville jeg opfylde min drøm om at eje en fodboldklub, sagde den dengang 56-årige Kurt Andersen, da han blev AGF-klubejer. 

Kurt Andersen med en ung Peter Graulund i 2003. Foto: Ernst Van Norde/Ritzau Scanpix

Det lykkedes dog ikke at skabe sportslig succes i den aarhusianske klub. 

Læs også "Onkel Kurt" dropper sin klub

- Kurt forlod AGF i 2007, desværre uden at få indfriet de sportslige ambitioner, han seks år tidligere havde haft med klubben. 

- Til gengæld havde han gennem hele perioden været den solide økonomiske ankermand, han fra starten havde givet tilsagn om, lyder det i mindeordene på AGF's hjemmeside, der er forfattet af Erik Meineche Schmidt, som var AGF-formand i perioden. 

Kurt Andersen præsenterer Ove Pedersen som ny AGF-cheftræner i efteråret 2005. Foto: Ernst van Norde - Ritzau Scanpix

Ny klubovertagelse

Efter tiden i AGF kastede Kurt Andersen sig ind i en ny klubovertagelse med FC Vestsjælland, men her kunne han ikke redde klubben fra konkurs i den sidste ende. 

I slutningen af 2015 erkendte han, at han ikke havde de økonomiske muskler til at agere redningsmand for fusionsklubben. 

- Jeg kan ikke i øjeblikket. Det er ikke et spørgsmål, om jeg vil tillade, at klubben måske går konkurs. Det er et spørgsmål om penge, og jeg kan ikke, sagde Kurt Andersen til sn.dk.

Kurt Andersen, der i AGF fik tilnavnet "Onkel Kurt", var tidligere bankmand med en international karriere bag sig.