16-årig truet til at smide trøjen - nu sender fans gaver

AGF-fans samler ind til ung AaB-fan, som fik stjålet sin trøje.

- Jeg bliver sur og ked af det, og jeg håber ikke, det er en tendens, der skal til at være blandt AGF-fans igen.

Sådan lød reaktionen fra Søren Nielsen, da en ung AaB-fan blev frarøvet sin fodboldtrøje efter weekendens kamp.

Søren Nielsen har været AGF-fan i 35 år, og han har set både gode og dårlige tider. Episoden i weekenden gav ham og en med-fan en idé.

- Den her unge mand (AaB-fan'en, red.) har haft det rigtig skidt efterfølgende. Vi var nødt til at gøre noget for ham. Han skal ikke være bange for at tage til Aarhus igen, siger Søren Nielsen om baggrunden for den indsamling, han og kammeraten satte gang i på en Facebook-side for AGF-fans.

quote Det gik så stærkt, at vi ikke nåede at få den lukket, før den var røget op på 4100 kroner

Søren Nielsen, AGF-fan

Nåede ikke at lukke

Den plan blev sat i værk mandag morgen. Det var meningen, at den skulle løbe til tirsdag klokken 14, men Søren Nielsen og hans kammerat havde talt om, at det maksimalt skulle være 2000 kroner til en ny trøje og en god dag på stadion i Aalborg.

- Men det gik så stærkt, at vi ikke nåede at få den lukket, før den var røget op på 4100 kroner, fortæller Søren Nielsen.

Nu bliver der købt en AaB-udebanetrøje, mens AGF har meldt ud, at klubben vil sørge for en hjemmebanetrøje.

- Så er der 600 kroner til en god dag på stadion i Aalborg, og så får han et gavekort på 3000 kroner til Fårup Sommerland eller til Salling. Han skal have en god oplevelse, siger Søren Nielsen, som sammen med AaB skal finde ud af, hvad gavekortet skal gå til.

Han har ikke meget til overs for den type opførsel, som mandag førte til, at en 22-årig mand blev varetægtsfængslet i forbindelse med røveriet.

Ked af at se det i Aarhus

Der har tidligere været en episode, hvor en Brøndby-fan tvang en FCK-fan til at smide sin FCK-trøje.

- Vi har talt om den her episode i København og rystet på hovedet af den. Tænkt, at det kun var noget, der foregår der. Så jeg blev ret ked af, at det skete i Aarhus. Det er ikke den måde, vi vil fremstilles som AGF-fans, siger Søren Nielsen.

Ud over trøje, stadion-tur og gavekort på 3000 kroner, har indsamlingen også indbragt et gavekort til DiningSix, som også bliver sendt til den 16-årige AaB-fan.

Mandag blev en 22-årig mand varetægtsfængslet i sagen til den 12. oktober. Han nægtede sig skyldig i grundlovsforhøret, men kærede ikke kendelsen.