Stjal trøje fra AaB-fan efter AGF-kamp: 22-årig varetægtsfængslet

Opfarende grupperinger forsøgte at komme i slagsmål med hinanden, og en 16-årig dreng blev truet til at udlevere sin AaB-fantrøje.

Opdatering kl. 12.56:

Den 22-årige er blevet varetægtsfængslet frem til den 12. oktober. Han nægtede sig skyldig og kærede ikke kendelsen, skriver politiet på Twitter.

Superligakampen mellem AGF og AaB i Aarhus lørdag aften gav et uroligt efterspil. 

Det oplyser Østjyllands Politi til TV2 ØSTJYLLAND. 

En 22-årig mand er sigtet for røveri ved at have truet en 16-årig dreng til at udlevere sin AaB-fantrøje.

Derudover fortæller politiet, at der umiddelbart efter kampen var optræk til slagsmål uden for stadion, hvor nogle AaB-fans forsøgte at komme hen til nogle AGF-fans. 

- Begge grupperinger er meget opfarende og forsøger at komme i slagsmål med hinanden, siger Jakob Christiansen, kommunikationsmedarbejder hos Østjyllands Politi.

AaB-fansene blev eskorteret hen til toget, og her opstod der igen uroligheder, da AGF-fans dukkede op. Politiet fortæller, at betjentene måtte bruge magt og peberspray for at adskille parterne. 

Røveri kort efter kampen

Ifølge sigtelsen skete røveriet mod den 16-årige dreng med AaB-trøjen omkring klokken 19.30 på Frederiks Allé kort efter kampen. 

Politiets efterforskning ledte frem til den 22-årige, der blev anholdt natten til mandag.

Mandag kl. 11 fremstilles manden i grundlovsforhør i Retten i Aarhus. 

TV2 ØSTJYLLAND har været i kontakt med den 16-årige dreng, der fortæller, at han blev omringet af AGF-fans, da han ikke ville aflevere sin røde trøje til dem. Drengen ønsker ikke at stille op til interview. 

Ifølge drengen gik han med en mindre flok drenge mod banegården, da en gruppe formodede AGF-fans råber efter ham. Det ignorerer han.

Det får de formodede AGF-tilhængere til at tage fat i hans hættetrøje bagfra for at rive den af ham. Han fortæller, at han går med til at aflevere trøjen, og det får de formodede AGF-tilhængere til at gå fra stedet med trøjen i hånden. 

En video fra episoden er mandag formiddag blevet vist på Twitter knap 46.000 gange:

TV2 ØSTJYLLAND har fået lov til at bringe videoen, der florerer på Twitter.

Det er anden gang på kort tid, at en fodboldfan bliver tvunget til at aflevere sin trøje. I august var det en aggressiv Brøndby-tilhænger, der tvang FCK-fans til at tage deres fodboldtrøjer af i et S-tog.