'Svineri' fanget på video: Tvang ung AaB-fan til at aflevere sin trøje

Superligakampen mellem AGF og AaB fik en træls afslutning for en ung AaB-fan, der blev tvunget til at smide sin fantrøje. Se video nederst i artiklen

En blot 16-årig dreng blev omringet af AGF-fans på Frederiks Allé i Aarhus, da han ikke ville aflevere sin røde trøje til dem. Det fortæller han til TV2 ØSTJYLLAND. 

En viral video, der søndag formiddag er set 32.000 gange, viser en sortklædt formodet AGF-tilhænger gå fra stedet med trøjen, der er en gruppetrøje fra AaB Tifo Kaos, der hører under AaB's officielle fanklub. 

Videoen kan du se i bunden af denne artikel. 

AGF tager kraftig afstand fra den opførsel, den unge AaB-fan var udsat for lørdag. 

- Vi tager på det kraftigste afstand fra den slags svineri. Det er ikke en opførsel, vi på nogen måde vil acceptere, men det kan være svært at gøre noget ved, når det sker nede i byen, siger AGF's kommunikationschef, Søren Højlund, til TV2 ØSTJYLLAND. 

Han har tilbudt den 16-årige dreng at betale for en ny trøje. 

Tvang ham til at smide hættetrøje

TV2 ØSTJYLLAND har været i kontakt med drengen, der ikke ønsker at stille op til interview. 

Han fortæller, at han gik med en mindre flok drenge mod banegården, da en gruppe AGF-fans råber efter ham, hvilket han ignorerer. 

quote - Vi er chokeret over situationen, og vi hjælper drengen. Vi tager dybt afstand fra den slags opførsel, og vi er chokeret over, at den slags sager bliver ved med at ske

Laura Poulsen Meisner, formand AaB Support Club

Det får de formodede AGF-tilhængere til at tage fat i hans hættetrøje bagfra for at rive den af ham. Den 16-årige AaB-fan river sig løs, men gruppen omringer ham og tvinger ham til at tage den røde hættetrøje af. 

Han går med til at aflevere trøjen, fortæller han, og det får AGF-tilhængerne til at gå fra stedet med trøjen i hånden, som man kan se i videoen, der er blevet delt på Twitter. 

Ikke AGF's fejl

AaB-fanen fortæller, at han søndag stadig er chokeret over oplevelsen i Aarhus. Han har derfor ikke besluttet sig for, om han vil anmelde sagen til politiet. 

Overfor TV2 ØSTJYLLAND pointerer han, at han ikke er sur på AGF som klub eller dens tilhængere generelt. 

Hos AaB's officielle fanklub, Aab Support Club, er man rystet over, at den slags kan ske. 

- Vi er chokeret over situationen, og vi hjælper drengen. Vi tager dybt afstand fra den slags opførsel, og vi er chokeret over, at den slags sager bliver ved med at ske, siger formand Laura Poulsen Meisner. 

Karantæne på vej

AGF's sikkerhedsteam vil nu undersøge, om det er muligt at udstede karantæne til de personer, der stod bag episoden lørdag. 

- Det er svært, når det sker nede i byen væk fra stadion. Det er ikke sikkert, det er muligt at lave nogle sanktioner, men det er vi ved at undersøge. Det var en super dag lørdag med god stemning blandt både AaBs og AGFs fans, så det er rigtig ærgerligt, at der en, der skal lave sådan noget svineri, siger Søren Højlund. 

TV2 ØSTJYLLAND har forsøgt at få en kommentar fra Østjyllands Politi uden held. 

Det er anden gang på kort tid, at en fodboldfan bliver tvunget til at aflevere sin trøje. I august var det en aggressiv Brøndby-tilhænger, der tvang FCK-fans til at tage deres fodboldtrøjer af i et S-tog. 

TV2 ØSTJYLLAND har fået lov til at bringe videoen, der florerer på Twitter.