11 mænd varetægtsfængslet i sag om omfattende svindel med NemID

Torsdag er 11 mænd blevet anholdt for at have svindlet med række personers NemID og nøglekort for derefter at have misbrugt deres bankkonti.

Opdatering fredag kl. 08:00
Østjyllands Politi oplyser, at de 11 mænd er blevet varetægtsfængslet i fire uger.

Særlig Efterforskning Vest ved Østjyllands Politi har torsdag anholdt 11 mænd i alderen 16 til 30 år i en større politiaktion på tværs af landet og politikredse.

De 11 mænd er alle sigtet for databedrageri. De har i en lang række tilfælde skaffet sig adgang til folks login til NemID og nøglekort – og derefter misbrugt personernes bankkonti.

- Der er efter vores opfattelse tale om organiseret kriminalitet, der kræver en høj grad af planlægning, og bedragerierne er gået ud over en lang række uskyldige borgere, siger leder af Særlig Efterforskning Vest, politiinspektør Carit Andersen, i en pressemeddelelse.

Skal nu fremstilles i grundlovsforhør

De mange bedragerier er foregået over en længere periode, og de sigtede kommer fra Aarhus, Odense, Vestsjælland og Københavnsområdet.

De 11 anholdte bliver fremstillet i grundlovsforhør torsdag kl. 20.00 i Retten i Aarhus. 

Anklagemyndigheden vil anmode om lukkede døre ved grundlovsforhøret, og politiet ønsker derfor på nuværende ikke at oplyse yderligere detaljer om sagen.