Musikere spiller op i randrusianske baggårde: - Det varmer i en kold tid

Fredag eftermiddag stod den på gård-koncerter i Randers - til stor glæde for både musikere og tilskuere.

03:03

VIDEO: Duoen En Kort En Lang var blandt de musikere, der gav koncert i Randers fredag.

Under coronakrisen har vi set både fællesang og koncerter fra altaner her i Østjylland.

Fredag eftermiddag blev der gjort endnu et forsøg på at få lidt musik ind i den ellers grå corona-hverdag, da den stod på baggårdskoncerter i Randers. 

Læs også Kollektiver går viralt med sang fra altanerne: - Hey! Ho! for isolation!

Det var de tre lokale spillesteder; Tante Olga, Turbinen og Café von Hatten, der gik sammen med de lokale boligforeninger om at lave koncerter i ni randrusianske baggårde. 

- Randers er en musikby, hvor vi har utrolig meget musik og mange mennesker, der beskæftiger sig med musik. Så det virker helt naturligt, at når sådan noget her opstår, så rykker vi sammen. Der er ikke så meget snak, det kører bare, siger Leif Bressum, ejer af Tante Olga i Randers, til TV2 ØSTJYLLAND og fortsætter:

- Jeg håber, at folk hygger sig med det og synes, det er et lille lys, der kommer i en mørk tid.

01:00

VIDEO: Få en smagsprøve på en af gård-koncerterne. 

Luk video

Varmer i en kold tid 

Et af de steder, hvor musikken spillede, var i en baggård ved Sjællandsgade, og her var beboerne begejstrede. 

- Det varmer i en kold tid, hvor folk er lidt nedtrykte, og de vil gerne have lidt lyspunkter i tilværelsen, siger Karl Johan Jensen, en af dagens tilskuere, til TV2 ØSTJYLLAND. 

Læs også Hjælpepakke på 140 millioner til museer og teatre er på plads

- Bare det der med at komme ud og være sammen med andre, høre musikken og synge med. Jeg synes, det er sammenhold, jeg synes, det er fantastisk, siger Rose Marie Hansen, en anden tilskuer. 

Lokale musikere 

Det var de lokale musikere Esben Horn, Peter Vildmand og duoen En Kort En Lang, der spillede løs i de randrusianske baggårde og hos sidstnævnte var der begejstring over at komme ud og spille igen, selvom koncertformen var en del anderledes end normalt. 

- Det har vi jo ikke prøvet før, så det er lidt specielt. På en eller anden måde er det også lidt intimt, vi kan se folk og snakke lidt med dem, og det er mega hyggeligt, siger Kion Christensen fra En Kort En Lang.  

Læs også Smukfest-aflysning koster by millioner: Idrætsforening er hårdt ramt

Begge duoens medlemmer var svært glade for arrangementet. 

- Vi elsker jo begge at synge og spille og gøre en masse mennesker glade, så det betyder rigtig meget, siger Peter Pedersen. 

- Vi kan jo se, at dem, der står heromkring, hygger sig. Så kan man måske glemme coronaen lidt i de her trælse tider, vi har, siger Kion Christensen. 

Koncerterne blev arrangeret med støtte fra nogle af byens boligforeninger. 

Også Peter Vildmand gav koncert i de randrusianske gårde.