Februar på vej mod ny nedbørsrekord

Der er allerede faldet dobbelt så meget nedbør som normalt i februar, og prognoserne peger mod den vådeste februar nogensinde.

I gamle dage kunne man sne inde i februar. I år er mange 'regnet inde'. Februar er normalt en vintermåned, og klimanormalen fortæller, at middeltemperaturen skal ligge på frysepunktet med 38 millimeter nedbør.

Ordet nedbør bruges, fordi det dækker både regn og (smeltet) sne. I år er næsten al nedbør faldet som regn, og de få snebyger, der er kommet, har været tøsne. Middeltemperaturen for månedens første 18 dage er lige over fem graders varme, og der er faldet knap 80 millimeter regn.

Den kommende uge ventes der cirka 35 millimeter nedbør i gennemsnit til landet. Hvis det holder, vil vi få ny nedbørsrekord. Den nuværende rekord lyder på 109 millimeter og er 18 år gammel. Den mest nedbørsfattige februar bød på beskedne to millimeter. Det var i 1932.

Prognose af nedbør den næste uge.
Prognose af nedbør den næste uge. Foto: TV 2 VEJRET / Grafik

Skudår giver øget mulighed for rekord

Da vi i år har 29 dage i februar, så har vi forøget mulighed for rekord. Prognoserne er selvfølgelig usikre, når man kigger 10 dage frem, men langtidsprognoserne peger på, at det regnfulde vejr fortsætter resten af måneden.

 

En måneds regn på to søndage

Det er især de to seneste søndage, som har været ekstremt våde. Her er der faldet henholdsvis 18,0 og 18,3 millimeter regn.

Torsdag byder på heldagsregn med cirka 10 millimeter regn i gennemsnit til landet. Det vil føre til nye oversvømmelser langs nogle jyske åer. Fredag vil det holde stort set tørt i dagtimerne, men med regn om aftenen. Herefter følger en weekend, som igen ser regnfuld ud.

Femdøgnsprognose frem til 24. februar. Fredag vil det holde tørt det meste af dagen, men med regn om aftenen. De øvrige dage byder på regn og byger.
Femdøgnsprognose frem til 24. februar. Fredag vil det holde tørt det meste af dagen, men med regn om aftenen. De øvrige dage byder på regn og byger. Foto: TV 2 VEJRET / Grafik
Sankt Hans bål

Sankt Hans heksene brænder: I 1600-tallet var idyllisk gade beboet af hekse

Thomas Guntzelnick Poulsen

Thomas leder efter en 600 år gammel forsvunden landsby

marie louise kalmeyer

play Marie Louise er usynligt syg: - Mit liv burde lige være startet

Elton John

Britisk verdensstjerne kommer til Horsens

silkeborgvej

Efter vanvidskørsel: Nu bliver færdselsåre oprustet

Untitled collage (9)

play Ø-boere har kæmpet i flere år – nu er sag om solcellepark afgjort

Dagens mest læste