Aarhus Rutebilstation afspærret - kan styrte sammen

Ifølge Midttrafik render passagerer forvirrede rundt og leder efter bussen.

Midttrafik kan endnu ikke svare på, hvor alvorlig risikoen for sammenstyrtning er. Foto: Øxenholt foto

I samarbejde med tv2.dk

Størstedelen af Aarhus Rutebilstation blev natten til onsdag spærret af på grund af fare for sammenstyrtning i en parkeringskælder under stationen.

Det skriver Midttrafik i en pressemeddelelse.

Læs også Med letbanedirektøren på job: - Jeg glæder mig til den dag, hvor det hele bare kører

Loftet over parkeringskælderen holdes oppe af et betondæk, og giver det efter, kan jorden under busstationens styrte sammen.

Ifølge vicedirektør i Midttrafik Mette Julbo blev trafikselskabet natten til onsdag pålagt at lukke arealet af Aarhus Kommune. Selvom busstationen er gammel, kom det alligevel bag på hende.

Området, der er afspærret, er skraveret med rødt. Foto: Aarhus Kommune

- Området er fra 1954. Vi vidste godt, at kælderen ikke så for godt ud, men vi havde ikke tænkt, at det var så alvorligt, at det hele skule afspærres, siger hun.

Midttrafik lejer området af Aarhus Kommune, der på baggrund af en vurdering lavet af rådgivningsfirmaet Orbicon har taget beslutningen om afspærringen.

00:22

Ingeniører har vurderet, at det ikke er forsvarligt at lade rutebilerne køre på dækket, før der er blevet lavet yderligere undersøgelser, lyder det fra Katharina Nyborg, der er ejendomschef i Teknik og Miljø i Aarhus Kommune. 

Luk video

Orbicon konkluderede, at det ikke er forsvarligt at benytte arealerne hverken over eller under jorden, da risikoen for et kollaps af betondækket ikke kan udelukkes.

Passagerer render forvirrede rundt

Mette Julbo fortæller, at der er oprettet midlertidige stoppesteder til de busser, som normalt holder i det afspærrede område. Alligevel kan man som passager i Aarhus godt forvente en forlænget rejsetid.

- Der kommer til at være forvirring. Det første, vi har hørt fra vores folk på stedet, er, at nogle passagerer render forvirrede rundt og leder efter bussen, siger Mette Julbo.

  • Linje 3A, 22 og 23 flyttes til linje 87-89 pladserne
  • Regionalbusserne 113, 114 og 120-123 samt 912X får anvist pladser i Ny Banegårdsgade ved Aarhus Rutebilstation.
  • Fjernbusserne (Flixbus og Kombardo Expressen) holder som normalt

Det har endnu ikke være muligt at få en kommentar fra Aarhus Kommune.

Læs også Onsdag morgen kan blive den koldeste dette efterår

Ville ikke investere i renovering

Det har endnu ikke været muligt at få en kommentar fra Aarhus Kommune, men kommunen er i forvejen i gang med at finde en ny placering til stationen.

Læs også 38 køer raserede Sørens have: Ejeren slipper for at betale for skaderne

Derfor har Midttrafik tidligere i år udtalt, at man ikke ville gøre nye større investeringer i renovering af stationen. 

I juli blev tagoverdækningen ved busholdepladserne fjernet, på grund af alvorlige svagheder i de bærende stolper. Overdækningen havde stået der, siden stationen blev bygget i 1954.