Iværksættere trodser krisen og starter firmaer

Selvom coronakrisen for nogle start up-virksomheder er hård, så er den for andre det helt rigtige tidspunkt at starte nyt firma.

Normalt foregår Marianne Westmans konsultationer med sine klienter ansigt til ansigt. Hun er personlig træner i et firma i Horsens, men lige nu er hendes hverdag langt fra, som den plejer.

Siden september har hun så småt været i gang med at starte sit eget firma med onlinekonsultationer, og coronakrisen har givet hende et sidste skub, så hun nu er startet helt op.

- Det har jeg tænkt på i noget tid, fordi det giver lidt frihed i forhold til mine arbejdstider. Det giver mig også nogle muligheder i forhold til, hvis nu det her skulle ske igen, og man ikke kan komme tæt på sine klienter. Så er jeg forhåbentligt lidt fremtidssikret på dén måde, fortæller Marianne Westman.

En efterspurgt service

I sit firma tilbyder Marianne Westman hjælp til vægttab gennem træning og kost, og det er noget, som hun mærker en efterspørgsel på lige nu, hvor motionscentrene har lukket, og hvor coronakilo er blevet et samtaleemne.

quote Alle har pludseligt tid, og alle sidder mere foran computeren, end de plejer. Så det er jo derigennem, at man kan nå dem nu her. Det gav i hvert fald et skub til mig. 

Marianne Westman, personlig træner

- Alle har pludseligt tid, og alle sidder mere foran computeren, end de plejer. Så det er jo derigennem, at man kan nå dem nu her. Det gav i hvert fald et skub til mig, siger Marianne Westman.

44 nye virksomheder

Marianne Westman er ikke den eneste i Horsens Kommune, som stadigvæk har haft mod på at starte et nyt firma op i coronakrisen.

I april startede 44 nye virksomheder i kommunen. Til sammenligning startede 49 nye virksomheder i kommunen i april sidste år. Dermed er der stadig en skabertrang i Horsens Kommune på trods af krisen.

Marianne Westman har vendt situationen til noget positivt og har endelig fundet tiden til at få stablet sit firma på benene. Hun tror på, at fremtiden ser lys ud, og hun har ikke været nervøs for at starte på dette tidspunkt.

- Man kan sige, at jeg måske har grebet chancen lidt i forhold til, at jeg har haft lidt mere tid end normalt. Men jeg har jo ikke noget på spil. Jeg har jo ikke købt et stort lager af noget som helst. Jeg har jo bare min gode viden, siger Marianne Westman til TV SYD.