Stor glæde på hospital: Afdeling kåret som bedst til at behandle diabetes

Dagens Medicin har netop offentliggjort, hvilke hospitaler der var de bedste til at behandle diabetes i 2019. Silkeborg ligger i toppen.

Claus Brøckner Nielsen er meget stolt over samarbejdet mellem diabetesafdelingerne. Foto: Sebastian Andreasen Rasch, TV MIDTVEST

I samarbejde med TV MIDTVEST

- Det er fantastisk.

Sådan lyder det fra lægefaglig direktør for Hospitalsenhed Midt, Claus Brøckner Nielsen, der har svært ved at skjule sin begejstring.

Læs også Dødelig virus kan ødelægge alt: Thor er kun ni lande fra verdensrekord

Dagens Medicin kårer hvert år landets bedste afdelinger, og for første gang har hospitalerne i Silkeborg og Viborg taget førstepladserne i behandling af diabetes.

Regionshospitalet Silkeborg har ifølge en ny kåring landets bedste behandling af diabetes ved børn. Foto: Sebastian Andreasen Rasch, TV MIDTVEST

Silkeborg er Danmarks bedste til at behandle voksne med diabetes., mens Regionshospitalet Viborg får den samlede førsteplads inden for børne- og voksendiabetes. 

- Der er et rigtigt godt samarbejde mellem afdelingerne. Det samarbejde har bare båret frugt, og det skal videreudvikles. Så vi er rigtigt stolte og glade for, at vores medarbejdere har gjort sådan en kæmpe indsats til gavn for diabetespatienterne, både børnene og de voksne, siger Claus Brøckner Nielsen.

Læs også Finn elsker Kongehuset: Nu har han købt prins Henriks pladesamling

Viborgs samlede førsteplads skyldes, at hospitalet er kåret som bedst til at behandle børn, og fjerdebedst til voksendiabetes.

Flere års arbejde

Kåringerne fra Dagens Medicin er baseret på data fra de landsdækkende kliniske databaser, og tallene beskriver kvaliteten af diabetesbehandlingen i 2019.

Læs også Thomas blev tvunget tilbage til stikkehelvede - nu fortryder kommune

Den lægefaglige direktør håber, de kan beholde førstepladserne fremover.

- Vi skal bruge det til at bekræfte hinanden i, at samarbejdet og de ting, der sker på de forskellige afdelinger, er rigtigt godt. Det skal fortsætte, så vi kan blive ved med at have førstepladsen til gavn for både patienter og pårørende, siger han og understreger også det gode samarbejde med Steno Diabetes Center Aarhus.

- Det her er dog ikke kun resultatet af et års arbejde. Det er resultatet af flere års arbejde på alle afdelinger. Det er vi rigtigt stolte af, slår han fast.

06:52

VIDEO: Over 300 aarhusianske diabetes-patienter stod til at miste det måleapparat, der gør dem fri for at stikke sig selv i fingeren, når de skal måle blodsukker. Nu har Aarhus Kommune sat sagerne på standby. Der skal findes en løsning på landsplan, lyder det. Indslaget er fra 10. februar 2020.

Luk video