Nye sager om bombetrusler mod skoler

En skole i Silkeborg modtog en bombetrussel, men politiet vurderede, at der ikke var fare på færde. Samtidig meldes der også om en sag fra Juelsminde.

Midt- og Vestjyllands Politi har modtaget endnu en anmeldelse om en bombetrussel mod en skole.

Denne gang drejede det sig om Kornmod Realskole i Silkeborg, der tirsdag aften kontaktede politiet om en trussel, der kom via skolens intranet. 

- Indholdet mindede om det, vi har set før, men beskeden var skrevet så ubehjælpsomt, at vi vurderede, at der ikke var tale om en reel trussel. Vi gav skolen det råd at tage det stille og roligt, men vi tager alligevel sagen meget alvorligt, og den indgår nu i vores efterforskning, siger politiinspektør Hans Roost. 

Samtidig oplyser Sydøstjyllands Politi onsdag, at de har modtaget en anmeldelse om en trussel mod Juelsminde Skole i Hedensted Kommune. 

Kornmod Realskole ligger på Skolegade i Silkeborg
Kornmod Realskole ligger på Skolegade i Silkeborg Foto: Google Satellit

Elev blev mistænkt

De nye sager kommer efter, at Tingstrup Skole i Thisted mandag blev evakueret efter en bombetrussel, der kom via skolernes nye intranet Aula. Og samme dag blev der også meldt om en bombetrussel mod Klarup Skole i Nordjylland.

Truslen i Silkeborg kom ikke via Aula, men en ældre udgave af skolernes intranet. Hans Roost tør endnu ikke sige, om sagen fra Silkeborg har forbindelse til de andre sager. Det er politiets it-eksperter nu ved at undersøge.

I Thisted blev en 13-årig elev på Tingstrup Skole i første omgang mistænkt for at stå bag bombetruslen, men dagen efter meddelte Midt- og Vestjyllands Politi, at han formentlig er uskyldig.

Truslen mod skolen blev sendt fra en IP-adresse på Fyn, og politiet mener, at nogen har skaffet sig adgang til drengens profil, så det så ud som om, at han havde skrevet beskeden. 

TRUSLER VIA AULA

20210119-202037-3-1920x1193we

Amerikaner i Østjylland om præsident-skifte: En blanding af glæde og frygt

DemensCentrum Aarhus

playFlertal kræver mange coronadødsfald på plejehjem undersøgt

Pfizer

Danmark får op mod 100.000 færre vaccinedoser fra Pfizer

Vaccine

play Region Midtjylland: Nye vaccinationscentre rulles ud

Smittestop

Ny rapport fra SSI: Hver tredje covid-smittede havde ingen symptomer

Fældede træer grenå

Mystik om fældede træer: - Jeg kan ikke erindre noget lignende, siger kommune-chef