Stjålne kirkestole fundet dumpet på parkeringsplads

Et større antal af de designstole, der natten til torsdag natten blev stjålet fra Thorsager Kirke på Djursland, er nu fundet på en parkeringsplads.

143 Kaare Klint-stole blev natten til torsdag stjålet fra Thorsager Kirke på Djursland. Nu er en hel del af dem fundet smidt på en p-plads.

quote Hver stol er flere tusinde kroner værd. Nyprisen er omkring 8000 kroner. Vi hører fortsat gerne fra folk, der får stolene tilbudt.

Jakob Christiansen, Østjyllands Politi

Fredag morgen fandt en kvindelig hundelufter en bunke med stolene på Storskovvej ved Ormslev, som hun kunne kende fra efterlysninger i medierne.

- Vi har undersøgt stolene og leveret dem tilbage til kirken. Der er en 62 stykker, så vi hører gerne fra folk, der har set et større køretøj smide stolene på rastepladsen, siger kommunikationsmedarbejder hos Østjyllands Politi, Jakob Christiansen, til TV2 ØSTJYLLAND.

Politiet ved ikke præcist, hvornår stolene er blevet dumpet, og hvorfor det er sket.

- Det kan være i forbindelse med noget aflæsning af stolene, at de er endt der, siger Jakob Christiansen.

Stolene er fundet på en parkeringsplads ved Ormslev vest for Aarhus. De skal nu repareres og efterfølgende tilbage til Thorsager Kirke. 
Stolene er fundet på en parkeringsplads ved Ormslev vest for Aarhus. De skal nu repareres og efterfølgende tilbage til Thorsager Kirke.  Foto: Google Maps

Meget værdifulde stole

De stjålne stole er af modellen 'Kirkestolen', der er blevet produceret i 1950'erne. De er udført i eg, lakeret brune med transparent lak og har lyse sæder i flettet papirgarn. 

- Hver stol er flere tusinde kroner værd. Nyprisen er omkring 8000 kroner. De pågældende stole er brugte og har en vis slitage, så jeg ved ikke, hvad de præcist er værd, sagde Jakob Christiansen torsdag til TV2 ØSTJYLLAND. 

VIDEO: Få et overblik over sagen her, og hør hvad kirkegårdslederen Bjarne Nielsen tænker om tyveriet. 

I alt er 143 af stolene stjålet fra kirken, så der er altså stadig 81 tilbage på markedet.

- Vi hører fortsat gerne fra folk, der får stolene tilbudt, siger Jakob Christiansen.

Østjyllands Politi kan kontaktes på tlf. 114.