Solveig kæmper med senfølger af overgreb i barndommen

TV 2 | ØSTJYLLAND sætter i ny dokumentar fokus på, hvordan seksuelle overgreb mod børn trækker spor langt ind i voksenlivet

Allerede da Solveig Collett Munkholm var helt lille og stadig brugte ble, kunne hun mærke, at noget var helt forkert. Den måde, han kiggede på hende.

Hun husker stadig følelsen af noget ubehageligt.

Gennem 13 år blev Solveig Collett Munkholm udsat for seksuelle overgreb af en ven af familien. Det foregik både i hendes eget hjem, på hendes eget værelse, og når hun besøgte ham efter skoletid.

- Han slog mig med knytnæven, når jeg ikke makkede ret, fortæller hun om den voldsomme, opbrusende adfærd, som manden til tider udviste.

Overgrebene prægede hele hendes barndom og også teenageårene, hvor mandens jalousi kom til udtryk.

Hun turde ikke fortælle hverken sin familie, venner eller lærerne i skolen om overgrebene. Hun var skræmt og måtte opbygge en facade.

- Hans vrede og trusler om at slå min familie og min kæreste ihjel. Jeg turde ikke fortælle noget. Jeg vidste, at han var i stand til, hvad som helst, siger Solveig Collett Munkholm.

Følelser frem til overfladen

I en ny dokumentar på TV 2 | ØSTJYLLAND taler Solveig Collett Munkholm ud om overgrebene og ikke mindst de senfølger, hun har kæmpet med mange år efter.

Det var først i 2011, hvor hendes datter forsøgte at begå selvmord, at hun for alvor blev konfronteret med de følelser, hun havde forsøgt at fortrænge.

Pludselig kunne hun ikke længere opretholde facaden. Den krakelerede, og hun måtte sygemeldes fra sit arbejde. Hun kunne ikke sove eller overskue de mest simple ting i hverdagen.

- Jeg kan ikke overskue noget, når jeg kommer hjem fra arbejde, fortæller hun.

Siden datterens selvmordsforsøg for fire år siden har Solveig Collett Munkholm forsøgt at få bearbejdet barndommens traumer og har samtidig været med til at stifte en forening, som hjælper ofre for seksuelle overgreb.

Det er uvist, hvor mange voksne danskere der har været udsat for seksuelle overgreb som børn og som kæmper med senfølger.

Se hele dokumentaren 'Sporene fra barndommen' om Solveig Collett Munkholms historie i video-afspilleren øverst i artiklen.

Dokumentaren bliver også sendt søndag den 22. november klokken 19.50 på TV 2 | ØSTJYLLAND.