SFO lukker på grund af risiko for delta-smitte

På grund af hjemsendelse af 50 medarbejdere er skolen nødt til at lukke SFO’en.

Et barn til en medarbejder på Hornslet Skole er konstateret smittet med den særligt smitsomme deltavariant. 

I samarbejde med Styrelsen for Patientsikkerhed er der foretaget smitteopsporing i tre led, der går 48 timer tilbage forud for symptomudbrud.

Det betyder, at alle elever i 0.G, den kommende 1.B, og 50 medarbejdere skal gå i isolation og testes på 4. og 6. dagen.

Skolen fik besked om smitten mandag aften omkring klokken 21.45.

- Alle medarbejdere ærgrer sig jo rigtig meget. Det er så nyt endnu, men medarbejderne tager det roligt, for vi har prøvet det nogle gange før, siger skoleleder Bitter Rasmussen til TV2 ØSTJYLLAND.

Forældre skal hente deres børn

På grund af de mange hjemsendte medarbejdere er skolen nødt til at lukke SFO’en fra tirsdag. 

- Der er sendt besked ud til forældrene om, at vi lukker ned, så forældrene skal hente deres børn. Det gør de i det tempo, der er muligt for dem, siger Bitter Rasmussen. 

Der vil være mulighed for nødpasning for de forældre, der ikke kan finde andre løsninger. Skolelederen fortæller, at de står klar med et nødberedskab af medarbejdere, som ikke har været i nærheden af medarbejderen eller det område på skolen, hvor medarbejderen har færdes.

- Vi er godt klar over, at nogle forældre kan komme i klemme, så vi lukker ikke mere ned end det, siger hun.

Skolens elever er gået på sommerferie, så det er kun brugere af SFO’en, der bliver ramt.

Ellers på vej mod normale tilstande

Skolelederen fortæller, at Hornslet Skole ellers har lempet restriktionerne på det seneste.

- Her på det seneste har vi fået lov til at lukke mere op og have eleverne mere på tværs. Vi har holdt dem i samme zone, men de måtte godt lege mere frit i zonen, siger hun.

En zone er for eksempel en udezone i frikvarteret. Desuden har børnene igen måttet være på blandede hold i undervisningstiden.

Skolen forventer, at SFO’en er klar til at åbne igen mandag den 5. juli 2021. Ifølge skolelederen har tilstrækkeligt mange medarbejdere været igennem to PCR-tests, så de kan åbne igen.

- Det er selvfølgelig under forudsætning af, at ingen er smittede. Det er hele tiden den joker, vi har at gøre med, siger Bitter Rasmussen.

Vil I gøre noget anderledes, når I kan åbne igen?

- Det er et rigtig godt spørgsmål. Der er en hel masse, der står på hold over sommerferien, fordi vi netop er usikre på, hvad delta vil give af udfordringer, siger hun.

Bitter Rasmussen fortæller, at skolen har forberedt en plan A og en plan B. Plan A betyder, at skolen kan åbne fuldt op, og plan B betyder, at skolen stadig vil være restriktiv.

Der vil blive foretaget en særlig grundig rengøring af skolen. Forældre til børn i 0.G er blevet kontaktet, og andre forældre henvises til skolens AULA.