For første gang i Jylland: Meget sjælden edderkop fundet
Frederik Leck Fischer gjorde sig en særdeles sjælden opdagelse, da han besøgte Nationalpark Mols Bjerge.
Frederik Leck Fischer var ganske vist på jagt efter sjældne edderkopper, da han for nyligt besøgte Mols Bjerge.
Han er araknolog og naturformidler, og det er derfor ikke et sjældent syn at se Frederik Leck Fischer kigge efter edderkopper i krat og bevoksning.
Men sten-krabbeedderkoppen, som han fandt i Mols Bjerge, fik hans øjne til at spærre op.
Første gang i Jylland
Blandt Jernhattens troldebøg og vedbend så han sten-krabbeedderkoppen kravle rundt. Det er en sjælden edderkop, som i 100 år kun har været set på Møn, skriver nationalparken i en pressemeddelelse.
- Det er altså en af Danmarks absolut sjældneste smådyr, som nu for første gang er fundet i Jylland, siger Frederik Leck Fischer.
Sten-krabbeedderkoppen findes ved tørre, nærringsfattige, soleksponerede skrænter og lignende. Her lever den helt nede langs jorden og spiser biller og andre smådyr.
Edderkoppen kendetegnes som robust, muskuløs og mørk og ligner lidt en tudse.
Sjælden art
Sten-krabbeedderkoppen tilhører en særlig gruppe af krabbeedderkopper, som ikke laver spind. I stedet fanger den dets bytte med sine ben.
Der findes 25 krabbeedderkopper herhjemme, men sten-krabbeedderkoppen er en af de mest sjældne, da der nu kun er to kendte lokaliteter i Danmark, oplyser Nationalpark Mols Bjerge
- Det er vigtigt at passe på sjældne arter som sten-krabbeedderkoppen, fordi deres tilstedeværelse gør verden til et rigere og mere mangfoldigt sted, siger Frederik Leck Fischer.