Eftersøgning indstillet: Bådens 76-årige ejer er fortsat savnet

Siden midt på eftermiddagen søndag har redningsfolk ledt efter en ældre sejler, hvis tomme båd gik på grund.

Opdatering:

Søndag klokken 20.36 har Østjyllands Politi skrevet på Twitter, at de netop har indstillet eftersøgning, og at det ikke har været muligt at finde savnede personer fra båden.

  Både Østjyllands Politi, Forsvarets søredningstjeneste og Beredskab & Sikkerhed har hele eftermiddagen og aftenen været til stede under en stor eftersøgning ved Ebeltoft Vig.

  Ifølge Forsvaret, som havde redningshelikopter i luften og skibe i vandet, søgte de efter personer i vandet, efter en sejlbåd uden personer ombord er stødt på grund. Det skriver de på Twitter.

  Forsvarets Operationscenter oplyser til ritzau, at der var sat sejl på båden, og at man derfor regner med, at mindst én person er faldet over bord.

  Hos Østjyllands Politi fortæller vagtchef Peter Hunniche, at båden var gået på grund omkring 100 meter fra land.

  - Vi kom i kontakt med en surfer, som vi bad om at sejle ud og kigge, om der var nogen i båden. Det var der ikke, fortæller vagtchefen til ritzau.

  Vil have offentlighedens hjælp

  Båden er efterfølgende blevet bjærget i land, og politiet har været i kontakt med familiemedlemmer til en mand, der ejer den.

  - De fortæller, at han skulle være ude og sejle, men han er ikke om bord i båden. Det er selvfølgelig muligt, at han selv er kommet i land, men det kan også være, at han er faldet i vandet, siger Peter Hunniche.

  I forbindelse med eftersøgningen opfordrede Østjyllands Politi sent søndag eftermiddag lystsejlere og gående i området til at deltage.

  quote De fortæller, at han skulle være ude og sejle, men han er ikke om bord i båden.

  Peter Hunniche, vagtchef, Østjyllands Politi

  Søndag aften oplyser Østjyllands Politi på Twitter, at de har indstillet eftersøgningen, og at det ikke har været muligt at finde savnede personer fra båden.

  Bådens 76-årige mandlige ejer savnes fortsat og de pårørende er underrettet. Derudover retter de en tak til alle frivillige, der hjalp med eftersøgningen.

  Ifølge Beredskabsstyrelsens Online Dataregistrerings- og Indberetningssystem (Odin) løb anmeldelsen ind søndag omkring klokken 15.