Dyrepark må stadig ikke åbne: - Det er meget smerteligt for pengepungen

Aftalen om anden fase af genåbningen omfatter ikke Ree Park Safari. Dyreparken mener dog selv, at de er klar til en forsvarlig genåbning.

Direktør Jesper Stagegaard håber, at Ree Park snart får lov til at åbne, til trods for en knap så opløftende udmelding fra regeringen torsdag aften.

- Zoologiske anlæg, hvor gæsterne transporterer sig i bil, kan være åbne.

Sådan lyder det i aftalen om anden fase af en kontrolleret genåbning, som Statsministeriet har offentliggjort torsdag aften.

Læs også Nåede at holde åbent i 11 dage: Nu kan 'Mokajen' snart sælge bajere igen

Det er en nedslående nyhed for Ree Park Safari ved Ebeltoft. Alligevel havde direktør Jesper Stagegaard overskud til en ironisk bemærkning ovenpå udmeldingen.

- Vi skal have lagt Stubbe Søvej om, så den går ind igennem parken her, fordi så får vi maser af gæster, siger han til TV2 ØSTJYLLAND.

Vi skal have lagt Stubbe Søvej om, så den går ind igennem parken. Ej – helt konkret betyder det bare, at vi ikke kan åbne.

Jesper Stagegaard, direktør, Ree Park Safari

- Nej, helt konkret betyder det bare, at vi ikke kan åbne, hvis det bliver formuleringen.

Direktøren havde ellers håbet på, at Ree Park Safari kunne få lov til at blive en del af den kommende anden fase af genåbningen.

- Nu begynder Danmark at åbne op igen, og det er rigtig godt. Jeg håber bare virkelig, at vi også snart får lov til at åbne, for det er meget smerteligt for pengepungen det her, siger Jesper Stagegaard.

'Et skidt år med stort underskud'

Ree Park Safari har allerede mistet adskillige millioner på at have været lukket - i deres tilfælde fra påsken og frem til nu.

- Vi står med personale, som er sendt hjem for en stund. Men vi har jo det, vi kalder et nødpersonale, som tager lige præcis det, der skal til, for at vores dyr ikke lider nogen som helst form for overlast, siger direktøren til TV2 ØSTJYLLAND.

02:33

VIDEO: Jesper Stagegaard er ærgerlig over, at Ree Park Safari ikke kan få lov til at åbne som en del af anden fase af genåbningen.

Luk video

Selvom dyreparken skulle få lov til at åbne på et senere tidspunkt, mener direktøren ikke, at de kan rette op på økonomien i år.

- Jeg tror ikke på, at vi har en mulighed for at hente det tabte hjem. Det bliver et virkelig skidt år, hvor vi forventeligt må komme ud med et rigtig stort underskud, siger han.

- Men jeg håber jo på, at vi rent faktisk oplever at kunne få i hvert fald noget af sommeren med, hvor forhåbentligt mange danskere bliver hjemme. Jeg håber på en højsæson, som ikke går fuldstændig i vasken.

Retningslinjerne skal være skarpe

Ree Park Safari har tidligere været klar til at åbne, hvor de havde fået grønt lys – men så blev det trukket tilbage, så de ikke kunne åbne alligevel.

Vi mener faktisk sagtens, at vi ville kunne åbne på nuværende tidspunkt. Politikerne har bare taget en anden beslutning.

Jesper Stagegaard, direktør ved Ree Park Safari

Den oplevelse sidder stadig dybt i direktøren.

- Som virksomhed er vi nødt til at få nogle fuldstændigt klare retningslinjer for, hvordan vi skal navigere i det her. Ellers er det en uholdbar situation, siger han til TV2 ØSTJYLLAND.

Læs også Dyreparker udskyder alligevel åbning: - Det er dybt frustrerende

Stod det til direktøren selv, så var Ree Park Safari allerede åbnet.

- Vi sidder jo hele tiden på spring. Alt er tunet og klar til, at vi kan modtage vores gæster. Og vi mener faktisk sagtens, at vi ville kunne åbne på nuværende tidspunkt. Politikerne har bare taget en anden beslutning, siger han.

- Hvis bare formuleringen fra regeringens side er klar og tydelig, så er det det, vi retter os efter – om end vi måtte synes, at man godt kunne tage en lidt større frihed, end der bliver gjort. Det værste er, hvis vi skal ud og tolke på det, for det er næsten uudholdeligt.