To beboere på plejehjem i Ebeltoft er smittet med coronavirus

De to beboere bor på plejecenter Søhusparken i Ebeltoft.

Billedet her er taget på Plejecenter Søhusparken i 2017.

Syddjurs Kommune kunne tirsdag konstatere, at to beboere på deres plejecenter, Søhusparken, i Ebeltoft er smittet med Covid-19 virus.

Det bekræfter Syddjurs Kommune over for TV2 ØSTJYLLAND.

Læs også Sårbare skal vaccineres mod lungebetændelse og holdes ude af sygehusene

Beboerne har dog milde symptomer, og den ene er i bedring, fortæller chef for Sundhed og Omsorg i Syddjurs Kommune, Ingelise Juel, til TV2 ØSTJYLLAND.

- De havde influenzalignende symptomer, og så blev det besluttet, at den tilknyttede læge skulle teste beboerne. Og de blev så påvist positive, siger Ingelise Juel til TV2 ØSTJYLLAND. 

Beboerne bor i hver sin bolig, og Ingelise Juel kan ikke svare på, hvordan de er blevet smittet.

02:04

VIDEO: I indslaget her kan du høre, hvordan plejehjemmet forholder sig til, at to beboere er smittet med COVID-19.

Luk video

Forkølet personale bliver sendt hjem

- Det ved vi ikke. De kan i princippet være blevet smittet inden besøgsforbuddet. Den ene har også været på et skadestuebesøg. Eller der kan være raske smittebærere, siger chefen for Sundhed og Omsorg.

Besøgsforbud

Der er indført stop for besøg på plejehjem, sygehuse, bosteder m.v. foreløbigt til og med 13. april 2020. Ændringerne har udgangspunkt i Bekendtgørelse om afspærring og besøgsrestriktioner på plejehjem og sygehuse. Stoppet gælder både fællesarealer og beboernes egen bolig. Tiltaget sker for at mindske smittespredning med coronavirus/COVID-19 og for at beskytte svage og udsatte borgere for potentielt livstruende sygdom.

 

Nære pårørende kan dog stadig besøge en døende plejehjemsbeboer eller en kritisk syg patient på sygehuset - men det skal ske på en forsvarlig måde, så smittespredning undgås. Forbuddet omfatter heller ikke forældres besøg hos et mindreårigt barn.

 

Kilde: coronasmitte.dk

De ansatte følger ifølge Ingelise Juel myndighedernes retningslinjer under coronaepidemien for at undgå at smitte beboere.

- Medarbejdere med selv let forkølelse eller influenzasymptomer bliver sendt hjem for at undgå at smitte beboere og hinanden. Alle forskrifter bliver fulgt, siger Ingelise Juel.

Her kan du se Sundhedsstyrelsens råd til, hvordan du kan forebygge smitte af ny coronavirus. Foto: Sundhedsstyrelsen

Fast team skal passe

Beboerne vil det næste stykke tid blive plejet af et fast team, der bruger værnemidler som masker, overtrækskitler og handsker - og generelt følger myndighedernes retningslinjer.

Pårørende til de to smittede har fået besked, og det samme har de øvrige beboere i det hus, hvor de smittede bor. Pårørende til andre beboere i huset er blevet informeret via telefonen.

Læs også Ny bank med blod og prøver fra mund skal bidrage til corona-vaccine

- Vi er meget opmærksomme på, at der kan være bekymring blandt pårørende, og vi prøver at sikre en god kommunikation med dem og fortælle, at vi håndterer sådan en situation efter retningslinjerne fra Sundhedsstyrelsen, siger Ingelise Juel.

Borgmester Ole Bollesen udtaler dette i en pressemeddelelse:

- Jeg er ked af at høre, at to af vore beboere på et plejecenter er smittede. Heldigvis har de indtil videre lette symptomer. Vores personale følger situationen tæt, og vi gør alt, hvad vi kan for at sikre, at smitte ikke spredes. Mine tanker går til de pårørende, som naturligvis har det svært i en situation, hvor deres nære er i karantæne.