Smukfest låner lokaler til 7. klasse: - Det er vildt at gå i skole her

Det er lidt vildt at gå i skole i Smukfests lokaler, men det fedeste bliver alligevel at lave lektier med vennerne og snakke med andre, mener 13-årige Jonas Søby.

00:30

Jonas Søby med de mørke hættetrøje og det lyse hår har glædet sig meget til at komme i skole igen.

Fuglene kvidrer og vinden rasler i bøgebladene. Lydbilledet denne mandag er et noget andet end normalt for eleverne i 7.c på Morten Brørup Skolen i Skanderborg. 

Læs også Færre nye smittede i Østjylland den seneste uge: Se i hvilke kommuner

Mandag er de efter ni ugers hjemmeskoling endelig tilbage på skolebænken. For 18. maj blev det igen tilladt for elever i 6-10. klasse at gå fysisk i skole igen. Men selvom meget lidt er, som det plejer, er eleverne på Morten Brørup Skolen lykkelige for at være tilbage. 

- Det er mega rart at være her og se alle vennerne. Jeg har glædet mig til at se de andre og få snakket med nogle andre, end mine forældre, siger 13-årige Jonas Rasmussen Søby til TV2 ØSTJYLLAND. 

Smukfests lokaler

På denne første skoledag er han og klassen samlet godt halvanden kilometer fra deres normale skole. De er cyklet ud, hvor den majgrønne bøgeskov rejser sig over Skanderborg Sø. 

Og det er ikke en hvilken som helst bøgeskov klassen befinder sig i. Nej det er selveste bøgeskoven, som hvert år i august lægger skovbund til Smukfest.

Skoleleder Susanne Laursen fra Morten Brørup Skolen i Skanderborg.

Her har skolen fået lov at låne nogle lokaler, for bedre at have plads til at leve op til myndighedernes krav om plads og afstand. 

- Vi har meget små lokaler og meget store klasser, så da Smukfest sagde ja til at vi måtte låne nogle lokaler, var vi super glade, forklarer skoleleder Susanne Laursen. 

- Jeg er stolt af, at vi kan samarbejde med en så stor ting som Smukfest på en måde, som er helt skoleagtig. Det synes jeg bare er fantastisk.

Når nogle i 7. klasse siger, de har glædet sig til at komme i skole, så tror jeg, de mener det helt ind i hjertet. Jeg kunne se på dem, at de mente det, og det gjorde mig stolt.

Skoleleder Susanne Laursen fra Morten Brørup Skolen i Skanderborg

Selvom det krævede en lidt ekstra tid på cyklen at komme i skole i bøgeskoven, så er 13-årige Jonas Rasmussen Søby også ret begejstret for ordningen: 

- Det er lidt vildt at være i smukfests lokaler. Før sad vi i et klasse-lokale og nu er her en scene, siger han. 

En del af undervisningen af de store elever foregår udendørs og derfor er det en fordel for Morten Brørup Skolen at kunne gøre brug af de store områder i bøgeskoven nær Smukfests lokaler. 

Læs også Alle borgere kan nu blive testet for corona: - Bestil tid, hvis du mistænker smitte

Har savnet skolen

Det er ikke hver dag, man hører en teenager sige noget positivt om at gå i skole, men mandag morgen summede bøgeskoven af ord om savn og gensynsglæde. 

- Nogle af eleverne fortalte mig at de har savnet, at se læreren rigtigt. Det bliver jeg jo glad for som skoleleder, smiler skoleleder Susanne Laursen.

Det er lidt vildt at være i smukfests lokaler. Før sad vi i et klasse-lokale og nu er her en scene.

Jonas Søby, elev i 7. klasse på Morten Brørup Skolen

- De sagde, de havde glædet sig til at komme i skole. Når nogle i 7. klasse siger, de har glædet sig til at komme i skole, så tror jeg, de mener det helt ind i hjertet. Jeg kunne se på dem, at de mente det, og det gjorde mig stolt.

13-årige Tobias Tronhus Hansen går også i 7.c og synes det er dejligt at være i skole igen. Her er han under gruppearbejdet første skoledag i bøgeskoven.

Lektier sammen

13-årige Jonas Rasmussen Søby har helt sikkert savnet skolen. Selvom han de seneste uger har modtaget virtuel undervisning via en computerskærm, så har det på ingen måde været det samme. 

- Det har været mega kedeligt at være derhjemme, siger han. 

- Det kan godt være at det lyder lidt mærkeligt og jeg siger det heller ikke så tit, men det fedeste bliver at lave lektier sammen med andre.