Femårig dreng fortsat indlagt efter halloween-ulykke: Nu samler by ind

Under dette års halloween blev en dreng i Gl. Rye så skræmt af en maske, at han løb ud foran en lastbil. Byen samler nu ind til den berørte familie.

Det var en dybt tragisk episode, der har sat sine spor i landsbyen Gl. Rye mellem Skanderborg og Silkeborg. Den femårige dreng Sebbe blev den 31. oktober ramt af en lastbil, som han løb ud foran efter at være blevet skræmt af en uhyggelig maske.

Masken havde en mand haft på i et hus, som drengen besøgte i forbindelse med halloween.

quote Pengene skal gå til at gøre deres hverdag lidt lettere. De bestemmer selv, om de vil bruge dem på rengøringshjælp, måltidskasser eller en tur i Legoland.

Heidi Christensen, medstifter af indsamlingen

Sebbe blev hårdt kvæstet, får varige mén og er fortsat indlagt. Det fortæller de tre medstiftere af den indsamling, der nu er oprettet i Gl. Rye.

- Mange har udtrykt ønske om at støtte familien, og har været berørt af sagen. Vi er en lille landsby, hvor mange kender hinanden, siger en af medstifterne, Heidi Christensen, til TV2 ØSTJYLLAND.

 

Skal gøre hverdag lettere

De to øvrige stiftere af indsamlingen, som er blevet godkendt af Indsamlingsnævnet, er Henrik Valdorff Rasmussen og Kristin Kalhøj Ibsen.

Pengene går ind på en særskilt konto til formålet, og når indsamlingen er ovre den 1. februar, overdrager Heidi Christensen beløbet til familien.

- Pengene skal gå til at gøre deres hverdag lidt lettere. De bestemmer selv, om de vil bruge dem på rengøringshjælp, måltidskasser eller en tur i Legoland, fortæller Heidi Christensen.

Hun kender familien og Sebbe gennem sin egen dreng. 

Dybt rørte og taknemmelige

Stifterne har været i kontakt med familien og fået lov til at lave indsamlingen.

- Familien er dybt rørte, taknemmelige og overvældede over opbakningen, lyder det fra dem. 

quote Det er en dybt ulykkelig sag for alle.

Stig Simonsen, Sydøstjyllands Politi

Indsamlingen har været i gang i omkring to timer, efter den blev offentliggjort på Facebook-siden for Gl. Rye, og der er ifølge Heidi Christensen allerede kommet bidrag.

- Jeg bliver stolt over, at folk i Gl. Rye og omegn bakker op, siger hun.

Dybt ulykkelig sag

Den femårige dreng fik blandt andet brud på bækkenet og skulle have foretaget hudtransplantationer.

Lastbilen, der kom kørende på Ryesgade i Gammel Rye, kunne ikke nå at bremse.

- Det er en dybt ulykkelig sag for alle. Både for drengen, for manden med masken, som jo bare ville lave sjov med børnene, for de, der fulgtes med drengen og selvfølgelig for den lastbilchauffør, der ramte drengen, sagde vicepolitiinspektør ved Sydøstjyllands Politi Stig Simonsen, den 1. november, til Horsens Folkeblad.

Gammel Rye ligger i Skanderborg Kommune mellem Skanderborg og Silkeborg. 
Gammel Rye ligger i Skanderborg Kommune mellem Skanderborg og Silkeborg.  Foto: Google Maps

Intet tyder på, at der er foregået noget ulovligt.