Efter to måneders corona-rødt kort: Miniputterne på græs igen

Miniputterne fra FC Skanderborg har genoptaget fodboldtræningen i begrænset form, fordi coronavirussen fortsat kan risikere at blusse op.

Efter to måneder kan William Søgaard og resten af miniputterne fra FC Skanderborg nu støve de henlagte fodboldstøvler af og atter banke læderet i kassen.

I to måneder har boldene ligget stille og støvlerne været smidt på hylden.

Men nu har miniputterne fra FC Skanderborg igen fået lov til at trække i sportstøjet og komme til fodboldtræning.

- Det bedste er, at man kan træne og møde sine venner igen, siger den 8-årige FC Skanderborg-profil, William Søgaard, til TV2 ØSTJYLLAND.

01:39

VIDEO: FC Skanderborg-spillerne glæder sig over, at boldene atter triller, selvom det foregår på corona-begrænsede vilkår.

Luk video

Nej til kamp og high-fives

Træningen for miniputterne bliver dog helt den samme, som U-9 drengene har været vant til fra før corona-nedlukning.

Kamp på to mål bliver der ikke noget af. Heller ikke nogen fællesomklædning. Og keglerne, de skal gøres rent efter hver eneste træning.

Læs også 400-500 gymnasieelever stimler sammen foran skole - vil holde fast i tradition

Alligevel er der jubel at spore hos de unge fodboldtalenter.

- Lige nu er det stadig lidt anderledes, fordi man skal holde afstand, og fordi man ikke må spille kamp, siger 9-årige Andreas Kelstrup til TV2 ØSTJYLLAND.

High-fives og omfavnelser ved scoringer er også sat på pause grundet smittefaren, men det har de to fodboldspillere Andreas og William heldigvis en løsning på.

- Vi skriger og jubler bare.

Kampsituationer er for øjeblikket udelukket, så det var i stedet de tekniske færdigheder, der i dag var øvelsernes fokus.

Computer-formen skulle afpudses

Også hos trænerne glæder man sig over, at fodbolden atter kan trille.

- Det er helt fantastisk, at vi kan komme ud og møde drengene igen, mærke deres gode humør og bare være sammen med dem, siger træner Nicolai Brix til TV2 ØSTJYLLAND.

Læs også Efter 17 års kamp: Nu fjernes omdiskuteret kunst

Dog var det tydeligt at mærke, at coronanedlukningen havde sat sine spor hos drengene, og at formen derfor lige skulle pudses af, da man i tirsdags havde første træning.

- Der var måske lige lidt med tempoet i starten, hvor man godt kunne mærke, at de var blevet lidt kulret, og at nogen af dem måske havde siddet meget foran computeren og spillet Fortnite, siger Nicolai Brix.

DBU har netop meldt ud, at sommerens fodboldskoler bliver gennemført trods den verserende coronasituation.

TV2 ØSTJYLLAND har tidligere lavet en serie om Miniputterne i Skanderborg. Se første afsnit på Youtube herunder.

En hård første træning - Miniputterne (1%3A5)