Andreas’ mor døde af kræft: Nu samler han flasker for at knække cancer

Andreas Borup fra Skovby samler penge ind til Kræftens Bekæmpelse ved at indsamle pant. Han mistede selv sin mor i en ganske ung alder, og han håber, han kan bidrage til, at andre ikke lider samme tab.

15-årige Andreas Borup fra Skovby har travlt.

Når ikke han passer hjemmeskolen, samler han flasker og dåser fra hans mange naboer i Galten og Skovby. I stedet for at putte panten fra flaskerne i den private sparegris, har han tænkt sig at donere pengene til Kræftens Bekæmpelse.

Efter to måneder med cykelture, gåture og ture med traileren og far bag rattet for at hente folks tomme emballage, er han oppe på 8.000 kroner.

quote Jeg mistede selv min mor til kræft, da jeg var et halvt år gammel. Det rør mig rigtig meget, og jeg savner hende hver dag. Så jeg ville gøre noget for, at vi kunne få bugt med den forfærdelige sygdom.

Andreas Borup

Penge, han håber, kommer til at gøre en forskel for fremtidige kræftpatienter og pårørende af en helt særligt grund:

- Jeg mistede selv min mor til kræft, da jeg var et halvt år gammel. Det rør mig rigtig meget, og jeg savner hende hver dag. Så jeg ville gøre noget for, at vi kunne få bugt med den forfærdelige sygdom. Jeg vil ikke have, det skal ske for nogen andre, så derfor valgte jeg at samle ind, så vi ud i fremtiden kan få bugt med det, siger Andreas Borup til TV2 ØSTJYLLAND.

Ved hjælp fra borgerne i Galten og Skovby nærmer Andreas Borup sig nu de 10.000 kroner, der er målet at opnå inden Knæk Cancer ugen i uge 43.
Ved hjælp fra borgerne i Galten og Skovby nærmer Andreas Borup sig nu de 10.000 kroner, der er målet at opnå inden Knæk Cancer ugen i uge 43. Foto: Privatfoto

Stor opbakning fra lokalsamfundet

Pantindsamlingen startede sidste år som et opslag i den lokale Facebook-gruppe for Skovby og Galten. Her skrev Andreas Borup ud, at han søgte flasker og dåser han kunne pante og donere pengene for.

Det lykkedes ham og en veninde at indsamle 3500 kroner. I år har han taget indsamlingen op på ny, og ved hjælp fra borgerne i Galten og Skovby nærmer han sig nu de 10.000 kroner, der er målet at opnå inden Knæk Cancer ugen i uge 43.

På sin færd rundt i nabolaget i dag hentede han blandt andet dåser hos Knud Rasmussen, der de seneste år selv er blevet opereret for både skjoldbruskkirtelkræft, prostatakræft, modermærkekræft og tarmkræft. Derfor ligger Andreas Borups sag også ham meget på sinde:

quote Jeg synes, det er fantastisk. Jeg faldt for det med det samme, fordi det går til et godt formål, og jeg kan godt forstå, at den unge mand gør noget for sagen.

Knud Rasmussen, pensionist

- Jeg synes, det er fantastisk. Jeg faldt for det med det samme, fordi det går til et godt formål, og jeg kan godt forstå, at den unge mand gør noget for sagen, siger Knud Rasmussen, der er pensionist, til TV2 ØSTJYLLAND.

Andreas Borup er afsted i omkring en time, to-tre gange om ugen, alt afhængigt af hvor meget tid, han har ved siden af skolen.

- Nogle gange bliver jeg lidt træt af det, og der er lidt pres på. Men så skal jeg bare lige holde en pause og starte op, når jeg har luft og tid til at gøre det igen. Jeg vil gerne have donationen så højt op som muligt, siger han.

VIDEO: Nogle piger i Hvinningdal ønskede sig inderligt en ny sportshal i byen.  Derfor startede de en PigePantPatrulje. Se indslaget fra den 9. september 2018 her. 
Gellerup boligblok

To Aarhussogne i fare for tvangsnedlukning

forår vinter blomster

Nu kommer forårsvarmen

80_percent

play Biolog: Vi skal turde tro på, at dyrene kan passe sig selv

Omsorg (3)

Kolleger rørt til tårer: Hospice-sygeplejerske anerkendt med omsorgspris

20210330-141423-L-1920x1342we

Regeringen er klar til at genåbne mere

HUSK PSYLLIUM-FRØSKALLER

Tilbagekalder naturlægemiddel: Tre er døde

Dagens mest læste