Silkeborg mest regnfuld: Mere vand kan være på vej i dag

Silkeborg Kommune var den kommune i Danmark, hvor der gennemsnitligt faldt mest regn lørdag, oplyser DMI

(ARKIVFOTO) Efter mange dage med sol og varme gav det lørdag regn og torden til østjyderne. Foto: Henning Bagger - Ritzau Scanpix

Vejret har i den grad været med østjyderne indtil videre denne sommer, hvor det er blevet til flere fine solskinsdage med høje temperaturer. Lørdag var der dog et afbræk i det ellers fine vejr. Dagen bød nemlig de fleste steder i regionen på gråvejr og både regn- og tordenbyger. 

Læs også Kraftige tordenbyger over Østjylland: Her er der faldet mest regn

Specielt i Silkeborg Kommune kom der meget regn. Hele 19,8 millimeters regn fik kommunen, og det var faktisk ikke kun mest i Østjylland, oplyser DMI.

- Hvis man kigger på gennemsnittet for kommunerne, så har Silkeborg Kommune fået mest. Hvis man kigger på enkelte målestationer, så er der steder, der er faldet mere end 19,8 millimeter, siger vagtchef ved DMI Steen Rasmussen. 

Silkeborg Kommune toppede over kommuner, der fik mest vand lørdag:

Østjylland fik vand

Det var ikke kun i Silkeborg, at regnen faldt lørdag. Andre steder i Østjylland kunne man lørdag eftermiddag både opleve regn og torden. I Aarhus Kommune fik man for eksempel 8,8 millimeter regn, mens Skanderborg Kommune var det sted i Østjylland, der kom næstmest regn. Her fik man 12,3 millimeter.

Samsø var den kommune i Østjylland der slap billigst lørdag, oplyser DMI. Her faldt der kun 1,7 milimeter regn.

Regn i Østjylland lørdag

Silkeborg - 19,8 mm
Skanderborg - 12,3 mm
Favrskov - 12,2 mm
Randers - 10 mm
Aarhus - 8,8 mm
Horsens - 7,8 mm
Norddjurs - 5 mm
Syddjurs - 4,7 mm
Odder - 4,1 mm
Samsø - 1,7 mm

Kilde: DMI

Mere regn på vej søndag

Også søndag kan østjyderne forvente, at der kommer lidt vådt vejr. Det bliver dog langt fra i den grad, man oplevede lørdag, men efter middag kan regnen falde over flere østjyske kommuner søndag.

- Det ville nok ramme Østjylland i svækket form. De vil være ret hurtigt overstået. Lokalt kan det give omkring fem millimeters regn, siger Steen Rasmussen. 

00:31

VIDEO: Se vejrudsigten for søndag her.

Luk video