Kraftige tordenbyger over Østjylland: Her er der faldet mest regn

Lørdag eftermiddag og aften har været våd mange steder i det østjyske. Især på Silkeborg-kanten er der kommet store mængder nedbør

Sådan så himlen ud over Hornslet på Djursland tidligere lørdag. Foto: Ina Malchow Kihl-Plambek

Smilene har sikkert været fremme hos mange haveejere og landmænd lørdag, for der er faldet store mængder regn flere steder hen over det tørkeplagede land. Også i Østjylland er der kommet en del nedbør.

Fra omkring kl. 16-17 stykker begyndte den første vedvarende regn i landsdelen, og siden da har DMI målt 10-15 mm regn mange steder.

Kraftige byger blev dannet over Danmark i løbet af lørdag eftermiddag. Foto: TV2 VEJRET

- Der har været udbredt regn i hele Østjylland, men i en linje ned over Silkeborg har der så oveni ligget et område med kraftige tordenbyger. Her har man fået 20-30 mm i løbet af tre timer, siger den vagthavende hos DMI, Trine Pedersen, til TV2 ØSTJYLLAND.

Private målere omkring Silkeborg viser sågar over 30 millimeter på endnu kortere tid, så skybrud kan bestemt ikke udelukkes, selvom det ikke figurerer officielt.

Først om et par timer bliver det opholdsvejr, når fronterne er nået ud over Kattegat.

Trine Pedersen, DMI

Tordenbygerne har bevæget sig østpå og giver omkring kl. 19.30 voldsomt vejr i Randers og Aarhus. Senere kan Djursland forvente at mærke bygernes kraft.

- Først om et par timer bliver det opholdsvejr, når fronterne er nået ud over Kattegat, forklarer Trine Pedersen.

00:31

VIDEO: Lone Seir kommer her med vejrudsigten for Østjylland resten af weekenden.

Luk video