Kristoffer gik fra arbejdsløs gamer til certified master

Kristoffer Jensen kunne ikke finde et job og gik arbejdsløs i et par år. Men da han endelig fik chancen, så lod han den ikke glippe.

Kristoffer Jensen fra Silkeborg elsker alt ved computere og elektronik. Men da han stod færdig med sin uddannelse som webintegrator, havde han svært ved at sparke døren ind og få et job. 

- Det er træls. Det er tit svært at være motiveret og lave noget, siger Kristoffer Jensen.

Efter et par år som arbejdsløs, hvor han kun havde haft diverse småjob, skulle han til samtale hos Henrik Just Jernov på Jobcentret i Silkeborg.

- Han virkede svær at motivere for ikke at sige sløv, siger virksomhedskonsulent Henrik Just Jernov.

Henrik Just Jernovs opgave er at motivere og hjælpe langtidsledige med at finde et job, som passer til deres kvalifikationer og personlighed. 

- Min første opgave var at få tændt lyset i Kristoffer, så han selv kunne se en idé i det og give slip på sine natlige spilletimer for i stedet at passe et almindeligt arbejde, siger Henrik Just Jernov.

Henrik Just Jernov er virksomhedskonsulent hos Jobcenter Silkeborg.
Henrik Just Jernov er virksomhedskonsulent hos Jobcenter Silkeborg.

Udviklede sig til en nøglemedarbejder

Henrik Just Jernov fik sat en samtale op hos det lokale digitale web-bureau Attityde. Samtalen gik så godt, at han fik en praktikplads. Men Kristoffer Jensen skulle lige have lidt hjælp til at finde sig til rette på en arbejdsplads.

- Han skulle lige lære at omgås andre mennesker socialt. Han havde tilbragt for lang tid bag sin egen skærm, siger Henrik Just Jernov.

Men Attityde stod klar til at hjælpe med at få Kristoffer Jensen til at passe ind i virksomheden, så de kunne få ham til at udfolde sig og gøre brug af hans kompetencer.

- Kristoffer er en ung fyr med et stort skæg og en klassisk ung tilgang til tingene, og det kan vi godt lide, siger indehaver af Attityde, Karsten Gråbæk.

quote Umbraco Certified Master er altså lidt en nørdpris. Så er man i superligaen.

Karsten Gråbæk, indehaver, Attityde

Ret hurtigt efter fandt han sin plads, og i dag er han fastansat og står for supporten til de omkring 650 kunder.

- Kristoffer er blevet en nøglemedarbejder på flere punkter. Han er aldrig syg, han har styr på sine ting og indgår i et team som enhver anden medarbejder, siger Karsten Gråbæk.

Gennemførte kursus, som få i verden har

Kristoffer Jensen er ekstremt god til mange ting, når det handler om computere. Udover support, så har han også en stærk udvikler-baggrund. 

Da han gennemførte et hårdt og svært kursus for at få et certifikat, blev han Umbraco Certified Master, som er den højeste rang i et program, der bruges til hjemmesider.

- Det er altså lidt en nørdpris. Så er man i superligaen. Det er lidt en drømmesituation at få den. Der er meget få i verden, som har gennemført det her kursus, og det har han så gjort med bravur, siger Karsten Gråbæk, som er glad for, at virksomheden nu har den kompetence.

VIDEO: Attityde overraskede Kristoffer Jensen, da han mødte ind på arbejde, efter han havde gennemført kurset.

Der er kun 43 i Danmark og 250 på verdensplan, som har det samme certifikat.

- Det var mega fedt. Det er ligesom en verificering af, at det er ikke dig, der er galt på den. Du kan jo godt, siger Kristoffer Jensen.

quote Der er ikke nogen unge, som ikke gerne vil arbejde eller uddanne sig.

Henrik Just Jernov, virksomhedskonsulent, Jobcentret Silkeborg

Henrik Just Jernov på Jobcentret er også stolt over, at de fandt det helt rigtige match til Kristoffer, og at han viste, at han godt kunne. 

- Der er ikke nogen unge, som ikke gerne vil arbejde eller uddanne sig. Det handler om, at vi fra jobcentrets side skal finde koden, siger Henrik Just Jernov.