Drenge på 15 og 16 får fængselsdom: Filmede piges bagdel uden hendes viden

To drenge er blevet idømt 10 dages betinget fængsel for at have filmet en skolekammerat uden hendes viden.

To drenge på 15 og 16 år er blevet idømt 10 dages betinget fængsel for at filme en skolekammerats bagdel, uden hendes viden, for derefter at dele den.

Personerne gik på en skole i Silkeborg Kommune. Den ene dreng havde en flirt med pigen og vidste, at hun ville vise sin bagdel til ham.

Hun var dog ikke klar over, at drengen sammen med en ven optog pigen, da hun trak bukserne ned og viste sin bagdel, kun dækket af en g-streng.

quote Der er også nogen unge mennesker, der starter deres voksne liv på en frygtelig måde.

Anklager Christian Skov Poulsen

Drengene delte derefter videoen med flere andre personer, uden at politiet har kunnet finde ud af, hvor mange. Efter cirka et år blev pigen, via en veninde, opmærksom på videoens eksistens.

Herefter igangsatte politiet en undersøgelse af sagen. Det endte ud i, at de er blevet idømt 10 dages betinget fængsel for paragraf 232 i straffeloven om blufærdighedskrænkelse. Både i forbindelse med optagelsen af videoen og videregivelsen af den.

Straffen udløber efter et år, hvis drengene ikke begår andet kriminalitet inden.

Skal være til læring for andre

Anklager Christian Skov Poulsen fortæller, at sagen fra Silkeborg langt fra er enestående.

- De dukker op igen og igen, og man undrer sig hver gang. Og ærgrer sig på en eller anden måde også altid. Der er flere unge mennesker, der påvirkes af det her. Selvfølgelig pigen, der går i en uvished om, hvor mange der har set videoen. Det er en ubehagelig ting at have hængende over hovedet. Og man viste tillid til nogen, der har brudt den, siger han til TV2 ØSTJYLLAND.

Christian Skov Poulsen fortæller også, at sagen risikerer at have store konsekvenser for de to drenge, der blev dømt.

- Der er også nogen unge mennesker, der starter deres voksne liv på en frygtelig måde ved at få en fængselsdom. Selvom den er betinget, begrænser det dem for nogle muligheder i livet, som de måske ikke havde overvejet konsekvenserne af, da de begik det her. Det synes jeg altid er ærgerligt, men de skal selvfølgelig have deres straf, siger han.

Efter flere sager gennem de seneste år om både optagelse og deling af private videoer blandt teenagere, håber Christian Skov Poulsen, at flere af de unge vil tænke sig en ekstra gang om.

- Det skal være en form for læring forhåbentlig for andre unge mennesker. Man tænker, at man sådan uden videre konsekvens kan dele, hvad man vil, og det kan man altså ikke, siger han.