Overfusede fotovogn: Blev derefter taget med promille over to og intet kørekort

En 21-årig mand fra Randers blev søndag morgen sigtet for flere lovovertrædelser, der startede med, at han overfusede medarbejderen i en fotovogn.

Søndag morgen udviklede sig noget uheldigt for en 21-årig mand fra Randers. Manden blev taget for at køre for stærkt, være voldsomt beruset bag rattet og køre uden kørekort.

Klokken 06:40 blev manden blitzet af en af politiets fotovogne. Den 21-årige mand blev vred og udtrykte sin utilfredshed over for medarbejderen, der betjente fotovognen. 

Medarbejderen i fotovognen mistænkte, at manden var beruset, og han tog derfor kontakt til vagtcentralen, der sendte en patrulje afsted.

Indrømmede med det samme

Patruljen spottede, at manden kørte ind og stoppede på Randers Regnskovs parkeringsplads. Her kørte betjentene ind for at snakke med manden.

Den 21-årige mand oplyste med det samme til betjentene, at han nok havde fået lidt for meget at drikke. Han fortalte også, at han i øvrigt ikke havde kørekort. 

En alkometertest viste, at den 21-årige mand havde en promille på over to. Der var også en 24-årig kvinde til stede i bilen. Hun oplyste, at det var hendes bil, de kørte i, og hun blev derfor sigtet for at have overladt førerretten til en person uden kørekort.

Tjekkes for vanvidsbilisme 

Udover at være blitzet blev den 21-årige mand anholdt og sigtet for spirituskørsel og for kørsel i frakendelsestiden.

Det skal nu undersøges, hvad mandens promille præcist var, før straffen falder. 

- Vi venter lige nu på svar på hans blodprøve. Det er ret afgørende, om hans promiller er over eller under to. Hvis den er over to, er det at betragte som vanvidsbilisme, siger Janni Lundager, pressemedarbejder hos Østjyllands Politi, til TV2 ØSTJYLLAND. 

Det skal også vurderes, om der er grundlag for at beslaglægge bilen.