Færgen Issehoved skal atter sejle mellem Aarhus og Samsø

Færgen vil som start sejle i tre måneder. Men ruten kan udvides, hvis der er økonomisk grundlag for det

Færgen Issehoved skal sejle mellem Aarhus og Samsø hen over sommeren.

- Vi glæder os til at servicere Samsø. Vi har kun mødt positive og søde og ordentlige mennesker på Samsø. Jeg er fan'me blevet taget godt imod, det må jeg sige.

Hans Froholdt, direktør for Sundbusserne og MarCore Shipping, er fan af samsinger. Han er også manden, der nu sørger for, at færgen Issehoved igen kommer til at sejle mellem Aarhus og Samsø.

Læs også Færgemand køber Issehoved: Overvejer drift mellem Aarhus og Samsø

Hans Froholdt bekræfter onsdag aften over for TV2 ØSTJYLLAND, at Marcore Shipping snart starter en sommerrute med tre til fire daglige ture, der starter og slutter i Aarhus.

- Det kommer til at betyde meget, for vi åbner op for, at en masse mennesker kan besøge Samsø. Og de unge fra Samsø, der læser i Aarhus, kan komme hjem fredag eftermiddag og tilbage søndag eftermiddag, siger Hans Froholdt til TV2 ØSTJYLLAND.

Med en direkte rute fra Aarhus til Sælvig er der i alt tre færger, der sejler til og fra Samsø.

Sommerrute testes af

Som udgangspunkt er der tale om et forsøg på tre måneder med forventet start d. 28. juni. Froholdt understreger 'forventet', da Issehoved først skal transporteres fra Færøerne, hvor den befinder sig nu.

Det kommer til at betyde meget, for vi åbner op for, at en masse mennesker kan besøge Samsø.

Hans Froholdt, direktør for Sundbusserne og MarCore Shipping

Det har længe været et ønske for samsingerne at få en regulær pendlerrute med afgang fra Samsø om morgenen, men det er et økonomisk puslespil, Froholdt og MarCore Shipping ikke kan samle.

- Vi kan godt forestille os, at vi sejler hele året, men det kræver, at man kan finde et økonomisk grundlag for det, og det kan vi ikke se finde sted uden økonomisk støtte, lyder det fra Hans Froholdt.

Læs også Issehoved skal sejle på Færøerne: Men ejer håber stadig på Samsø-rute

Samsøs borgmester, Marcel Meijer (S), er positiv overfor, at der nu atter kommer en færgerute mellem Aarhus og Samsø - også selv om det som udgangspunkt kun er i tre måneder.

- I 2016 sejlede Issehoved også, og dengang kunne vi se, at der kom rigtig mange aarhusianere på cykler til øen, og dem glæder vi os til at byde velkomne igen. Det er et segment, vi ellers ikke har adgang til, siger Marcel Meijer til TV2 ØSTJYLLAND.

01:31

VIDEO: Samsø får igen en direkte færgeforbindelse til Aarhus - i hvert fald i nogle måneder.

Luk video