PERSONPROFIL

Marcel Meijer

Socialdemokratiet

Valgt ind i Samsø

Født 26. august 1966 i Nederland Gift 3 børn

A

Marcel Meijer (S) er borgmester i Samsø Kommune, hvor han er valgt for Socialdemokratiet. Han er formand for Økonomiudvalget.
Han har været valgt for partiet i kommunen siden valget i 2009, og efter valget i 2013 blev han den første socialdemokratiske borgmester i Samsø Kommunes historie.

Marcel Meijer er født og opvokset i Nieuwe Pekela i Holland, og han er den eneste borgmester i Danmark, der ikke har dansk statsborgerskab. Han har boet i Danmark siden 1992, og han er i gang med at søge om dansk statsborgerskab (januar 2017).

Marcel Meijer har en kandidatgrad i Offentlig administration fra Universiteit Twente og har tidligere arbejdet som regnskabsmedarbejder i det private erhvervsliv.

Privat er han gift og har tre børn.

Valgresultater

KV 2017

Valgt ind

Personlige stemmer 789 Socialdemokratiet in total 1037
KV 2013 Personlige stemmer 255 Socialdemokratiet in total 499

Mærkesager

  • Uddannelse
  • Erhverv
  • Udvikling

Med kandidatens egne ord

Samsø er et andet sted end for fire år siden. Vores færgeprojekter og ikke mindst lobbyarbejdet for at få sat taksterne på færgerne ned har båret frugt. Investeringerne har givet afkast i form af billigere billetter, en bedre færgeøkonomi og flere gæster til øen. Kommunens økonomi står stærkere end nogensinde før. Den øgede optimisme på øen har givet os det vitaminskud vi har trængt til længe.
Jeg vil dog gerne tage tørn mere, for jeg mener endnu ikke, at jeg er helt færdig. Det kan lade sig gøre at åbne en direkte forbindelse til Aarhus. Det vil åbnemuligheden for Samsø til at øge indbyggertallet. Den øgede turisme giver også nogle udfordringer. Arbejdsmarkedet og erhvervslivet skal tilpasse sig den udvidede sæson og kommunen skal ligeledes forbedre forholdene for de mange nye gæster. Vi skal udvikle vores grønne image videre ved at gøre genbrug og økologi til spidskompetencer.
Samsø er et sted, som vi ikke have turde tro for fire år siden. Jeg vil gerne bruge min erfaring og mine kontakter udenøs til at give Samsø endnu et kæmpespring ud i fremtiden.

Kandidaten på de sociale medier

Politiske hverv

2014 - nu

Borgmester Samsø Kommune, Socialdemokratiet

2010 - nu

Kommunalbestyrelsesmedlem Samsø Kommune, Socialdemokratiet

Uddannelse

Kandidat Offentlig administration, University of Twente
A

Politiske hverv

2014 - nu

Borgmester Samsø Kommune, Socialdemokratiet

2010 - nu

Kommunalbestyrelsesmedlem Samsø Kommune, Socialdemokratiet

Uddannelse

Kandidat Offentlig administration, University of Twente

Data på denne side er indsamlet i samarbejde med

Seneste politik

Seneste politik