400 vil have ny færge til at hedde Speaker-Allan

Samsøs nye hurtigfærge skal have et navn. Rederiet har bedt befolkningen komme med forslag, og flertallet foretrækker Speaker-Allan.

Speaker-Allan.

Det er navnet, som 392 personer mener, skal pryde siden af den kommende hurtigfærge mellem Aarhus og Samsø. 

Samsø Rederi har afholdt en konkurrence, hvor man kunne indsende forslag til, hvad den nye færge skal hedde. Konkurrencen er netop afsluttet. 

- Der er kommet 1089 bud på et navn til vores nye hurtigfærge. 36 procent er på Speaker-Allan, skriver færgedirektør Carsten Kruse i en besked til TV2 ØSTJYLLAND. Direktøren er i disse dage i Kina, for at tilse byggeriet af den nye færge og har derfor ikke mulighed for at uddybe nærmere.

Den fiktive karakter Kirsten Birgit spilles af Frederik Cilius. Det er angiveligt Kirsten Birgits troldehær, der har sendt de mange navneforslag ind til Samsø Rederi. 
Den fiktive karakter Kirsten Birgit spilles af Frederik Cilius. Det er angiveligt Kirsten Birgits troldehær, der har sendt de mange navneforslag ind til Samsø Rederi.  Foto: Kim Haugaard - Ritzau Scanpix

Undrer sig

Før efterårsferien har han dog undret sig over det noget anderledes navneforslag, som mange valgte at sende ind: 

- Vi troede først, det var en, der ville tage pis på en kammerat. Men så kunne vi godt se, at Speaker-Allan er kommet ind mangfoldigt. Vi undrede os over det, sagde Carsten Kruse dengang. 

Forklaringen på det populære navn skal formentlig findes i et satireprogram på Radio24Syv med den fiktive vært og seniorkorrespondent Kirsten Birgit Kretz Hørsholm og hendes fiktive speaker Speaker-Allan. 

Speaker-Allan

Troldehær på spil

Kirsten Birgit har etableret en såkaldt troldehær, som tidligere på måneden bombarderede Frilandsmuseets facebookside med flere hundrede opfordringer til at kalde et nyt muldyr for Kirsten Birgit. Dyret blev siden opkaldt efter den fiktive journalist. 

Meget kunne tyde på, at det er troldehæren, som igen er på spil i navnekonkurrencen om den nye hurtigfærge. 

Ser man geografisk på, hvor de personer der har indsendt forslag kommer fra, så er det da ifølge færgedirektøren også kun omkring en tiendedel, som er fra Samsø. Der er derimod en god sjat, som er fra hovedstaden.

Byrådet bestemmer

Selvom flertallet af de indsendte forslag mener, at Speaker-Allan er det mest oplagte navn til færgen, så er det i sidste ende byrådet i Samsø Kommune, som vælger et navn ud fra de indkomne forslag. 

Og borgmesteren Marcel Meier tør godt udelukke, at politikerne kommer til at vælge Speaker-Allan. 

- Vi skal sikre et navn, der er nogenlunde passende til en Aarhus-Samsø færge. Navnet skulle også gerne holde om 20 år, lyder det fra borgmesteren. 

 

 

coronavirus test

Skærpede retningslinjer for nære kontakter: Skal bremse mutation

skorsten røg brændeovn luftforurening forurening

playSF vil forbyde brændeovne om natten

Skærmbillede 2021-01-19 kl. 15.57.51

Østjysk efterskoleelev med opsang: Vi mister vigtige minder, men andre kan miste livet

øjenvipper

Randers-virksomhed ransaget: Ejer sigtet for bedrageri

Aabybro efterskole retouch

Sofus vil "spærres inde" på sin efterskole

befamle sexisme metoo

playByråd vil undgå sexisme: Disse regler gælder nu