Regina i undertøj foran tusindvis af mennesker

Det skal være slut med at skamme sig over sin krop. Dét budskab forsøgte Regina Fjendbo at sprede til Danmarks Største Fredagsbar

 

Hver tredje østjyske kvinde mellem 16 og 30 år er utilfredse med deres kroppe. Det er et selvbillede, som kropspositivist Regina Fjendbo gerne vil være med til at ændre på.

Derfor troppede hun op i undertøj til universitetsarrangementet Danmarks Største Fredagsbar. Her blev hun mødt af en lang række festglade mennesker, som gav hende både rosende ord og lange kram.

Der var blandt andet en nybagt far, som delte sin bekymring omkring, hvis hans datter skulle vokse op med et forvrænget syn på kvindekroppen. Alle de unge piger, som mødte Regina, var enige i, at synet på kvindekroppen er for snævert.

Østjyske kvinder føler sig hæmmet af deres syn på dem selv

33% går ikke på stranden eller i svømmehallen

24% føler sig hæmmet ift. seksuelt samvær

21% går ikke i bad efter træning

19% fravælger fester og byture

16% føler kroppen hæmmer dem i at starte til idræt

13% føler at kroppen hæmmer dem ift. at indgå i et parforhold

KILDE: Epinion for TV2 ØSTJYLLAND
Sådan er den lavet: Et repræsentativt udsnit af østjyske kvinder mellem 16 og 30 år – i alt 528 – har deltaget i undersøgelsen. Undersøgelsen er et statistisk øjebliksbillede af målgruppens stillingtagen.

På YouTube kan du se serien 'Selvglad' om fire østjyske kvinder, der har det svært med deres kroppe. De forsøger i samarbejde med Katrine Gisiger at få bedre selvværd.

Se afsnittene her: