Region Midtjylland er begyndt på hjemmevaccination

Region Midtjylland vaccinerer nu sengeliggende borgere i eget hjem, der ikke kan komme ud til et vaccinationscenter.

Region Midtjylland gik fredag i gang med at vaccinere sengeliggende borgere i eget hjem, der ikke kan komme ud til et vaccinationscenter.

De første hjemmebesøg var i Randers Kommune, og fra mandag vil de brede det ud til resten af regionen.

Det er godt 350 sengeliggende, der skal besøges i eget hjem og modsat et almindeligt vaccinationscenter, hvor folk kommer forbi og bliver vaccineret forholdsvis hurtigt, kræver det lidt mere:

- Det er en større planlægningsopgave at køre rundt. På et almindeligt vaccinationscenter kommer folk forbi, og vi vaccinerer hvert tredje minut. 

- I dette tilfælde skal vi køre ud, vaccinere og efterfølgende observere borgeren i en halv time mod eventuelle allergiske reaktioner, fortæller Per Sabro Nielsen, lægefaglig direktør for præhospitalet hos Region Midtjylland.

Sundhedsstyrelsen kræver, at arbejdet med at hjemmevaccinere er færdigt inden for 14 dage, og det regner Per Sabro Nielsen med, at regionen når.
Sundhedsstyrelsen kræver, at arbejdet med at hjemmevaccinere er færdigt inden for 14 dage, og det regner Per Sabro Nielsen med, at regionen når.

Færdig inden 14 dage

Det er præhospitalet, der sørger for transporten, mens personale fra vaccinationscentrene foretager vaccinationerne. Syv biler kører ud til svage borgere for at vaccinere.

Sundhedsstyrelsen kræver, at arbejdet er færdigt inden for 14 dage, og det regner Per Sabro Nielsen med, at regionen når:

- Vi startede ud i Randers i går. Sundhedsstyrelsen siger, at vi skal være færdig inden 14 dage, og det når vi, siger Per Sabro Nielsen.

Region Midtjylland har i uge 9 modtaget i alt ca. 29.000 vaccinedoser. Torsdag den 4. marts var 8,2 % af regionens borgere er påbegyndt vaccinationen, mens 3,2% er færdigvaccinerede.

Det svarer til henholdsvis 109.257 og 41.839 borgere.

I ugens løb er lokale vaccinationssteder startet op i de fleste kommuner. Der er yderligere vaccinationssteder på vej i Skanderborg og Samsø.

Vaccination på sociale botilbud er fortsat under planlægning i samarbejde med kommunerne, socialområdet og praktiserende læger. Vaccinationerne begynder 17. marts.

25-årige Mia Vester er ikke just begejstret for, at debatten om vaccineplan nu er blusset op igen. Regionerne mener, den nuværende strategi har slået fejl, og at den skal ændres, hvis vi skal nå i mål i tide. De vil ændre rækkefølgen, så der vaccineres efter alder - og kun alder. Men sådan en ændring vil ramme Mia Vester, som meget nødigt vil ryge helt om bagerst i vaccine-køen.
20201014-131336-A-1920x1277we

Regn, slud og snevejr over Danmark - her er der størst risiko for sne

Storegade Randers

Om halvanden uge åbnes der for udeservering, men restauranter siger nej

def_thumb,50_percent

play Søvand forsvandt på mystisk vis: Nu bliver det politianmeldt

Ikea Skejby Aarhus IKEA

Genåbningsglæde hos IKEA: Håber ikke alle kommer på tirsdag

LINE JENSEN, KUNSTIGE NEGLE

play Line elsker kunstige negle: Former dødsstjernen på din fingerspids

Lige nu
mink minkfarm bure bur

liveblog Affaldsselskaber melder klar til at brænde opgravede mink