Privat leverandør smidt på porten - over 3000 demenspatienter påvirket

Danmarks største private leverandør af demensudredning bliver nu droppet af regionerne, og flere end 3.000 borgere vil nu blive kontaktet af deres region.

Danske Regioner har ophævet samarbejdsaftalen med Demensudredning Danmark, en privat leverandør af demensudredning.

Det oplyser Danske Regioner til TV2 ØSTJYLLAND.

Bruddet sker på baggrund af en gennemgang af virksomhedens udredninger af patienter. 

I flere tilfælde er udredningerne ikke sket i overensstemmelse med Sundhedsstyrelsens retningslinjer, og Demensudredning Danmark har ikke levet op til den kontrakt de to parter har indgået, lyder forklaringen fra Danske Regioner.

- Det kan skabe en bekymring for, at der er patienter, som ikke har fået den korrekte diagnose, og dermed heller ikke den korrekte behandling, står der i det skriftlige svar, TV2 ØSTJYLLAND har modtaget fra Danske Regioner.

Tip TV2 ØSTJYLLAND
Ved du noget, så kontakt TV2 ØSTJYLLAND på Facebook eller på emailen redaktion@tv2oj.dk.

Ifølge Danske Regioner er der i øjeblikket 200-300 patienter i udredning og behandling hos Demensudredning Danmark. Dertil kommer mere end 3.000 borgere, der er blevet udredt hos den private leverandør. Demensudredning Danmark kalder på sin hjemmeside sig selv for "Danmarks største private klinik indenfor udredning og behandling af demens".

Tal med din læge

Alle, der er blevet udredt og/eller behandlet hos Demensudredning Danmark vil blive kontaktet af deres region. Først kontaktes de patienter, der i øjeblikket er i udredning eller behandling hos den private leverandør, eller som har haft tid inden for de kommende tre uger.

Danske Regioner opfordrer patienter eller pårørende, der bliver bekymrede, til at kontakte deres praktiserende læge for en generel snak om deres situation.

Patienter, der er blevet henvist, men endnu ikke har været til udredning hos Demensudredning Danmark, vil blive visiteret tilbage til deres region.

Danske Regioner oplyser, at Demensudredning Danmark i en periode fra januar til sommeren 2020 var suspenderet. Det skete efter en dialog mellem parterne om kvaliteten af udredningerne. Suspensionen sluttede, da Styrelsen for Patientsikkerhed i juni 2020 vurderede, at patientsikkerheden ikke var i fare.

I april 2021 blev Danske Regioner og Demensudredning Danmark enige om en faglig gennemgang af journaler. Det er den, der nu er mundet ud i, at samarbejdsaftalen bliver opsagt.

TV2 ØSTJYLLAND har torsdag forsøgt at komme i kontakt med Demensudredning Danmarks ejer og direktør Thomas Lars Lawaetz, men han har ikke ønsket at medvirke. For mange ting i situationen er stadig uafklaret, lyder svaret til TV2 ØSTJYLLAND.