Randers Regnskov vil også være med i elefantsag

Randers Regnskov sender også elefanter til Lolland, efter det i dag blev offentliggjort, at Knuthenborg Safaripark skal overtage fire cirkuselefanter fra staten.

00:21

VIDEO: Se de "elefanter", som Regnskoven nu låner til Knuthenborg Safaripark.

"Ved I hvad?! Vi gør det! 😁"

Sådan indleder Randers Regnskov et Facebook-opslag, hvori de meddeler, at de sender deres to glasfiber-elefanter til Lolland. 

- De låner dem i en periode, fordi vi synes, at de skal have love til at få en fornemmelse af, hvad det vil sige at have elefanter. Det er egentlig bare hyggeligt og kollegialt, at vi stikker lidt til hinanden, siger direktør i Randers Regnskov Henrik Herold.

Staten købte cirkuselefanter

Den lille hilsen kommer ovenpå historien om, at den danske stat købte cirkuselefanterne Ramboline, Lara, Djungla og Jenny for at sikre, at de efter en lov, der forbyder dem en karriere i underholdning, ikke ville blive solgt til udlandet.

Læs også Regnskoven udvider: Gæsterne skal ud i naturen og opleve fortiden

Nu er det så besluttet, at Knuthenborg Safaripark bliver endestationen for cirkuselefanterne, og parken skal nu bygge et anlæg til elefanterne, der vil stå klar om cirka otte måneder.

Men inden da får de altså fornøjelsen af de randrusianske elefanter, der ifølge direktøren i Randers Regnskov er XXXL-versioner af Lille Pers blå elefant.

Læs også VIDEO: Regnskoven jubler over sjældne alligator-æg

- Vores glasfiber-elefanter har kørt kongeriget rundt. Vi blev stoppet af politiet nogle gange, fordi borgere havde ringet ind og nævnt, at der var nogen, der kørte rundt med elefanter på en trailer. Nu har vi så fået glæden af at sprede lidt mere elefanthygge, hvor de kommer ned i en helt anden del af kongeriget. Det er de mest berejste elefanter, siger direktør i Randers Regnskov Henrik Herold til TV2 ØSTJYLLAND.

En lykkelig udgang

Henrik Herold er gode venner med Christoffer Knuth, der driver Knuthenborg Safaripark, og er glad på hans vegne.

- Det er oplagt, at Knuthenborg tager dem med al den plads, de har. Det er jo vilde dyr, som er taget fra savannen, og elefanter har brug for plads. Så hele den her historie ender lykkeligt, direktør i Randers Regnskov Henrik Herold.