Politikere vil flytte busterminal - planer er rykket et skridt nærmere

Politikerne i Randers har onsdag besluttet at arbejde videre med planer om en ny busterminal ikke langt fra den nuværende.

Sådan ser busterminalen i Randers ud i dag, men snart ændres den markant og flyttes over til Trangstræde.

Sådan ser busterminalen i Randers ud i dag, men snart ændres den markant og flyttes over til Trangstræde.

1 af 2

Politikerne i Randers har mandag sidst på eftermiddagen på et byrådsmøde besluttet, at der skal arbejdes videre med en konkretisering af en ny busterminal placeret ved Dytmærsken og Trangstræde.

Som det kan ses på kortet herunder, er det hensigten, at busserne flyttes over mod Trangstræde og området med p-pladser.

Her kan den nye rutebilstation komme til at ligge. 28 stemte for at arbejde videre med denne placering, mens tre stemte imod. Foto: Randers Kommune

Flytningen af busterminalen skal formentlig give plads til projekter i forbindelse med Byen til Vandet, men også Føtex har et godt øje til området.

Læs også Fiskefest ved Gudenåen: - Det er en drøm

Debatten og en flytning af rutebilstationen har stået på i lang tid, og tre forskellige scenarier har været i spil. 

Men nu har politikerne altså besluttet at gå videre med placeringen ved Trangstræde. Her ønsker man at lave en mere kompakt terminal, hvor driftsomkostningerne ikke ventes at stige. 

Læs også Politikere står fast: Busserne i Randers skal blive sammen

Skal skabe bedre overgang fra byen til vandet

- Hele projektet omkring Byen til Vandet handler om at skabe en bedre sammenhæng mellem den gamle og smukke midtby og det vand og natur, vi har lige udenfor døren, men som bliver mødt af en række barrikader. Der er busterminalen lige nu en barrikade for, at byen og vandet i højere grad kan smelte sammen, og der tror vi på, at vi ved at flytte busterminalen en smule kan skabe nogle større synergier, som gør at naturen, vandet og byen kommer til at hænge bedre sammen, siger Christian Brøns (V), formand for Udviklingsudvalget i Randers Kommune, og som altså stemte for flytningen af busterminalen hen til Trangstræde.

06:39

VIDEO: Her kan du se meget mere om den nye busterminal og hele projektet Byen til Vandet.

Luk video

Det gjorde Bjarne Overmark, medlem af byrådet for Beboerlisten, ikke. Han var derimod fortaler for en placering ved Gasværksgrunden.

- Jeg synes, vi skal have en sammenhængende kollektiv trafik her i byen. Det vil sige, at rutebilstationen og busholdepladsen skal ligge tættere på banegården, så der er gåafstand mellem dem. Samtidig skal midtbyen stadig busbetjenes, det skal bare ikke være en busholdeplads inde midt i byen. Det vil også gøre, at der kan blive mere overgang fra byen til vandet, hvis det nogensinde bliver realiseret, siger Bjarne Overmark.  

Det er her ved Trangstræde, at den nye busterminal kommer til at ligge.

Delte meninger blandt passagerne

TV2 ØSTJYLLAND spurgte mandag nogle af de rejsende ved busterminalen, hvad de synes om flytningen.

- Det, tænker jeg, er fint, hvis det er det, der skal til for at få tingene til at hænge bedre sammen, siger Ulla Kronborg fra Stevnstrup.

Læs også Havn foran stor forvandling: Boliger og havnebad på vej

Flytningen af busterminalen er en del af et større udviklingsprojekt, der skal få vandet, naturen og byen til at hænge bedre sammen.

- Byen til Vandet er et fantastisk projekt, og det er noget, som alle randrusianere skal glæde sig til, siger Ulla Kronborg.

Busterminalen ligger placeret centralt i Randers lige ved Dytmærsken Foto: Google Maps

Jørgen Gregersen er knap så begejstret for flytningen.

- Det er fuldstændig omsonst og spild af penge. Vi har p-pladser derover, som skal bruges af forbrugerne, og det fungerer udmærket, som det er, siger han.

Artiklen er opdateret med interviews med Christian Brøns og Bjarne Overmark samt med video om hele sagen klokken 21.20