Nationalt klageorgan kan være på vej til Randers

Regeringen peger på Randers som hjemsted for ny klageinstans mod mobning. Nu skal politikerne diskutere forslaget

Hvis det står til regeringen og undervisningsminister Ellen Trane Nørby (V), skal der snart klippes en snor til et nyt nationalt klageorgan i Randers. Foto: Palle Hansen Foto: Palle Hansen

Da regeringen sidste år præsenterede sin store plan for udflytning af statslige arbejdspladser, var der en lang næse til Randers, som ikke skulle have nye statslige jobs.

Nu er der gode nyheder på vej til den kronjyske hovedstad. En håndfuld statslige arbejdspladser kan nemlig være på vej.  

Det står klart, efter regeringen har præsenteret sit ønske om at lave et nyt klageorgan for mobning. Det er planen, at klageinstansen placeres under Dansk Center for Undervisningsmiljø, DCUM, i Randers.

Klageorganet er ifølge undervisningsminister Ellen Trane Nørby (V) tænkt som sidste mulighed, når mobbesager er kørt fast. 

- Det skal gerne være sidste udvej, at en sag når til klageinstansen, for målet er, at både skolerne og kommunalbestyrelserne bliver bedre til at tage fat om problemerne og får løst dem lokalt ude på skolerne, siger Ellen Trane Nørby (V) i en pressemeddelelse og tilføjer: 

- Men desværre hører vi i dag om elever og forældre, som står magtesløse tilbage, fordi ingen griber ind over for mobning, og derfor håber jeg, at de andre partier vil bakke op om en klageinstans, så ingen fremover skal stå i den situation, siger han.

Læs også Mobbeoffer behandles som kriminel

Klageinstansen skal have mulighed for at komme med påbud til skoler og uddannelsesinstitutionerne, og i sidste ende kan der tilbageholdes tilskud eller uddeles tvangsbøder.

Klageorganet vil indgå i et lovforslag, som Ellen Trane Nørby nu skal diskutere med Folketingets partier.

Folketingsmedlem Michael Aastrup Jensen (V), der er opstillet i Randers, jubler over udsigten til statslige arbejdspladser på hjemegnen. Han peger på, at det vil give en håndfuld arbejdspladser, hvis regeringens forslag bliver virkelighed.

- For Venstre er det en mærkesag, at statslige arbejdspladser pr. automatik ikke bare skal placeres i København. Vi gør en stor indsats for at fordele arbejdspladserne ud i landet. I det her tilfælde giver det langt mere mening at klageorganet bliver placeret i Randers end i København, fordi det passer naturligt sammen med DCUM, siger Michael Aastrup Jensen i en pressemeddelelse.