Mobbeoffer behandles som kriminel

15-årig pige sidder på fjerde måned på en lukket institution blandt hærdede kriminelle i Østjylland.

Den 15-årige pige, som i januar stak en brødkniv i ryggen på sin klassekammerat midt i en kristendomstime på Samsøgades Skole i Århus, sidder på fjerde måned på en lukket institution blandt hærdede kriminelle i Østjylland, skriver Ekstra Bladet i dag.

Hendes besøg bliver overvåget, hendes breve bliver læst, og hun må ikke tale i mobiltelefon med sine forældre og venner. Sådan vil hendes liv formentlig se ud mange måneder endnu. Den tyrkiske pige er sigtet for forsøg på manddrab, og politianklager Dorthe Lysgaard mener, at der kan gå op til seks måneder, før sagen kommer for en dommer.

- Pigen risikerer at sidde varetægtsfængslet i mere end ti måneder, og det overstiger langt den straf, hun risikerer at få for sin forbrydelse, mener Henning Lyngsbo, som er pigens forsvarer.

Pigen gik i 9. klasse på Samsøgades Skole, men det er tvivlsomt, om hun kommer til at afslutte sin afgangseksamen, mens hun sidder indespærret, fordi hun kun modtager få timers undervisning om ugen.

- Den her sag har nogle forfærdelige konsekvenser for pigen, som i forvejen lider under, at hun er blevet mobbet i årevis, siger hendes forsvarer til Ekstra Bladet.