Indbrud endte i vild biljagt

Et ægtepar opdagede natten til tirsdag tre indbrudstyve hos sin genbo. Det endte i en voldsom biljagt på motorvejen.

Ægteparret vågnede ved tre-tiden, da deres hund gøede på en mærkelig måde. Det fik dem til at gå ud til vinduet, hvor de opdagede en ukendt bil ved deres hæk. 

Ved genboen på Skovsangervej i Assentoft kunne de se tre personer i genboens indkørsel, der kom gående med lamper og stole, som de baksede ind i en bil, inden de kørte fra stedet. 

Ægteparret ringede 112 og med deres beskrivelser lykkedes det politiets patruljer at identificere bilen på Ringvej Syd udenom ved Assentoft. 

Det blev starten på en lang biljagt, der hurtigt endte på E45 ved Sdr. Borup-afkørslen og fortsatte på motorvejen med op mod 200 kilometer i timen. 

De tre tyve forsøgte at komme væk fra patruljerne ved at dreje af afkørslen ved Hadsten, inden de kørte tilbage på motorvejen. 

Jagten fortsatte på Djurslandsmotorvejen, hvor patrulje fortsatte efter bilen, der drejede af og endte med at påkøre et skilt på Skelagervej i Aarhus. 

Føreren af bilen, en 30-årig mand, fortsatte ad et stisystem, hvor bilen endte i en hæk. De tre i bilen havde dog ikke tænkt sig at opgive flugten endnu. 

Føreren af bilen stak af til fods med en betjent lige bag sig, men på trods af flere tilråb nægtede han at stoppe, før betjenten indhentede ham og anholdt ham. 

Ved bilen blev to mænd på 27 og 21 år anholdt. I bilen fandt politiet en lang række tyvekoster som parfumer, designertasker og tøj. Den 30-årige fører af bilen kan se frem til en række sigtelser for brud på færdselsloven - herunder narkokørsel uden førerret, for høj fart og for at køre over for rødt flere gange.

De tre mænd bliver tirsdag fremstillet i grundlovsforhør i Retten i Randers. 

Ane Halsboe-Jørgensen

Lønkompensation forlænges: Arbejdsgivere kan igen varsle tvungen ferie

øjenvipper

Efter stormløb af utilfredse kunder: Randers-firma under tvangsopløsning

40_percent

playDen britiske mutation spreder sig i Østjylland: Restriktionerne er ikke nok

Charlotte Kold

Unge i Silkeborg søger rådgivning online

Hus i Stenvad

play Norddjurs er hårdest ramt: Millioner af kroner skal smukkesere landsbyer

Mads Krigslund

play Vacciner er lys i mørket for Mads: - Det er forfærdeligt at være forretningsdrivende